Протидія незаконній міграції та іншим складовим: українські прикордонники братимуть участь у морських, сухопутних та авіаційних навчаннях "Сі-Бриз-2022"

Протидія незаконній міграції та іншим складовим: українські прикордонники братимуть участь у морських, сухопутних та авіаційних навчаннях "Сі-Бриз-2022"
Кількість учасників і навчальних елементів Sea Breeze постійно зростає.

Українські прикордонники візьмуть участь у навчаннях Sea Breeze-2022. Вони будуть тренуватися діяти й взаємодіяти з представниками інших складових сил безпеки України, країн НАТО і партнерів Альянсу в морському, авіаційному і сухопутному компонентах. Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Бійці однієї з прикордонних комендатур швидкого реагування Південного регіонального управління та мобільного підрозділу "Дозор" будуть залучені в протидесантних і антисаботажних заходах під час навчань, — йдеться в повідомленні відомства.

Зазначається, що морська охорона в поточному році буде представлена 9 одиницями корабельно-катерного складу і відділами спеціальних дій всіх загонів Морської охорони Держприкордонслужби. Її кораблі й катери у складі інтернаціональних і міжвідомчих тактичних груп будуть контурувати Цивільне судноплавство, вести артилерійські стрільби, відпрацьовувати дії в нападі й обороні. Учасники також братимуть участь у навчальних тренувальних операціях з порятунку людей, пошуку судна-порушника, протидії незаконній міграції та іншим складовим.

Додамо, що до тренувань на річковій ділянці (цього року не Дунай, а Дніпро) планується залучити сили Ізмаїльського загону Морської охорони. Спецпризначенці Морської охорони традиційно братимуть участь у водолазному та протидиверсійному компонентах, де відпрацьовуватимуть весь спектр підготовки, від висадки з вертольота до виявлення небезпечних підводних об'єктів, їх підняття та знешкодження.

До участі у навчаннях 2022 року запрошення отримали понад 60 країн та міжнародних організацій.

Раніше повідомлялося, що Литва планує забезпечити Україну летальною зброєю та військовими інструкторами.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні почалися військові навчання "Заметіль-2022": як вони проходять (відео) В Україні почалися військові навчання "Заметіль-2022": як вони проходять (відео)
Командно-штабні навчання триватимуть протягом лютого на визначених військових полігонах по всій території держави.
Loading...
Load next