Шахраї не зможуть оформити через "Дію" кредит на чуже ім'я — Федоров

Шахраї не зможуть оформити через "Дію" кредит на чуже ім'я — Федоров
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров запевняє, що портал і додаток "Дія" не зберігають персональні дані, а отже, зламати її, щоб зловмисники скористалися персональними даними інших людей, неможливо.

"Дія" — це певна платформа, яка взаємодіє з іншими реєстрами, підтягуючи за вашим податковим номером різну інформацію. Неможливо якось уразити "Дію", щоб вплинути, пошкодити або викрасти ваші персональні дані, бо вони перебувають в інших різних реєстрах, — запевняє він.

Про це Федоров розповів в інтерв’ю ТСН. Федоров стверджує, що заяви про злив персональних даних користувачів "Дії" не відповідають дійсності — там ідеться про компіляцію зі старих баз даних, зламаних ще до 2019 року, та відкритих джерел.

Після 2019 року витоків інформації взагалі не було. А до цього, згадайте, продавалися приватні бази даних банків. Дуже багато інформації було в мережі. Ми її максимально поблокували (зараз ви просто так це в Telegram не знайдете, а якщо хтось створить такий бот, він буде дуже швидко заблокований у соцмережах), — каже міністр цифрової трансформації.

Він додає, що розробники "Дії" не мають наміру створювати власні бази даних, тому проблеми з їхнім витоком не буде.

Крім того, що "Дія" не має своїх баз даних, про що я вже сказав, вона не підключена до мікрофінансових установ. Тобто неможливо звернутися до організації, яка займається мікрокредитуванням, і через "Дію" онлайн або офлайн отримати кредит, — каже Федоров.

Нагадаємо, що УЗ запускає новий потяг зі Львова: коли та як він курсуватиме. Маршрут обслуговуватиме комфортабельний тривагонний поїзд 2021 року виробництва.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next