Росія поширює фейк про застосування ЗСУ хлору та фосфору в Україні

Росія поширює фейк про застосування ЗСУ хлору та фосфору в Україні
Чергова брехня від окупантів.

Росія поширює фейк про застосування українськими військовими зброї з хлором та фосфором на сході та півдні України. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Через прокремлівські спільноти у Telegram ворог просуває тезу про те, що "ЗСУ застосували хлор та фосфор на різних ділянках фронту (Херсонщина та Луганщина)".

Це чергова спроба окупантів підготувати інформаційне поле для виправдання воєнних злочинів рф та намагання залякати населення на тлі передислокації окупаційних військ на Донбас та південь нашої країни, — ідеться у повідомленні.

Подібну дезінформаційну кампанію у російських медіа зафіксовано 27 лютого для поширення паніки серед населення. Ворог повідомляв про начебто українські провокації з фосфором у Гостомелі

25 березня та 2 квітня окупанти використовували фосфор в ОРДЛО. Тоді кремлівські медіа намагались перекласти відповідальність за використання забороненої зброї на українські Збройні сили

Ворог і надалі вдаватиметься до провокацій, щоб спробувати виправдати у міжнародних судах вчинені на території України злочини проти людства.

Нагадаємо, що Арестович розповів, коли рашисти почали вбивати масово людей на Київщині. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
"Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео) "Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео)
На відео жінка говорила не правдиву інформацію, вона заявила, що українські військові "замінували" дівчину, вставивши їй в статевий орган гранату.
Loading...
Load next