росію і білорусь виключили з Болонського процесу

росію і білорусь виключили з Болонського процесу
Болонським називають процес структурного реформування національних систем вищої освіти країн Європи, зміни освітніх програм і потрібних інституційних перетворень у вищих навчальних закладах Європи. На сьогодні 48 європейських країн, включно з Україною, є його учасниками.

Група супроводу Болонського процесу ухвалила рішення призупинити право представництва російської федерації та білорусі у процесі. Повідомив у Telegram-каналі міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

Група супроводу Болонського процесу прийняла рішення призупинити право представництва російської федерації та білорусі в Болонському процесі, а також у робочих групах, усіх інших структурах і робочій програмі Європейського простору вищої освіти, - повідомив Шкарлет.

За словами міністра, підґрунтям для рішення стала відповідна заява, яку підписали 39 урядових, 6 консультативних членів Болонського процесу та представники Європейського реєстру із забезпечення якості вищої освіти.

Вдячний секретаріату групи супроводу Болонського процесу за підтримку України в цей непростий час, - додав міністр.

Нагадаємо, що "Які ж вони бідні": російські солдати на Донбасі масово скаржаться на низькі зарплати та командирів-грабіжників. Тисячі російських військових, яких вже повторно закинули до України, відмовляються брати участь у бойових діях.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next