Евакуювали близько 500 жителів Маріуполя: операція ООН в дії

Евакуювали близько 500 жителів Маріуполя: операція ООН в дії
Генсек організації Антоніу Гутерреш каже, що згоду на це від росії він отримав під час зустрічі з Володимиром Путіним.

Завдяки операції ООН з Маріуполя вдалось евакуювати більше ніж 500 цивільних жителів. Про це генеральний секретар ООН розповів на засіданні Радбезу, яке відбулось ввечері 5 травня у Нью-Йорку. Радбез обговорював війну Росії в Україні та допомогу цивільному населенню.

Люди жили під обстрілами – без води та їжі, – Гутерреш.

Згоду Росії на те, щоб евакуювати цивільних з Маріуполя, генсек ООН отримав 26 квітня – під час перемовин з Володимиром Путіним у Москві. Сама спецоперація – спільна з Червоним Хрестом, каже Гутерреш, стартувала 29 квітня.

На сьогодні загалом близько 500 цивільних осіб дістали довгоочікуване полегшення – після того, як прожили під постійними обстрілами та в умовах браку води, їжі та санітарних умов, – сказав Гутерреш.

Успішно провели 2 евакуаційні операції, відзвітував генсек ООН. Під час першої – евакуювали 101 людину з "Азовсталі" та 59 – з сусіднього району. Друга завершилась 5 травня ввечері – врятовано 320 маріупольців.

Генсек вкотре підтвердив, що вторгнення Росії в Україну – це порушення Статуту ООН. Організація планує нарощувати масштаби рятувальних операцій на українській території.

Нагадаємо, що російські окупанти божеволіють, побувавши на передовій (відео). Їх жахають власні втрати на війні.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
З "Азовсталі" вивезли 264 українських військових (відео) З "Азовсталі" вивезли 264 українських військових (відео)
Зокрема, до лікарні у місті Новоазовськ вже евакуювали 53 важкопоранених українських військових
Учора із Маріуполя до Запоріжжя евакуювали 2000 мешканців (відео) Учора із Маріуполя до Запоріжжя евакуювали 2000 мешканців (відео)
Сьогодні триває евакуація маріупольців із Бердянська.
Loading...
Load next