Як громадяни допомагають затримувати ворожі ДРГ — заступник МВС

Як громадяни допомагають затримувати ворожі ДРГ — заступник МВС
Завдяки небайдужості українців було викрито безліч диверсійно-розвідувальних груп, зокрема у столиці.

 Значну роль у затриманні ворожих диверсійно-розвідувальних груп відіграють свідомі громадяни, які вчасно повідомляють у поліцію про підозрілих осіб.

У інтерв’ю НВ перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін розповів, що від початку повномасштабної війни в Україні затримано майже 800 підозрюваних у диверсійно-розвідувальній діяльності.  

Багато ДРГ були закинуті на територію України і, зокрема Києва, завчасно.  

Не можу сказати, що є якийсь типовий портрет представника ДРГ, але часто це молоді люди, які заїхали й орендували квартири ще за місяць-два до початку російської агресії. Вони вели досить специфічний спосіб життя — не спілкувалися з місцевим населенням, не працювали, переважно сиділи вдома. Ми стикнулися з різними ДРГ. Були й такі, що налічували до 20 людей, - зазначив перший заступник очільника МВС.

У перші дні часто ідентифікували ДРГ за допомогою радіоперехоплення: вони банально ходили із російськими сім-картками, які чітко висвічувалися і у відповідні райони направлялися наші оперативно-бойові групи.

Ми значною мірою покладалися і на місцеве населення. Я вдячний усім і кожному небайдужому громадянину, хто, наприклад, побачивши, що хтось біля його будинку вилазить із люку, не лінувався телефонувати на гарячу лінію поліції, це дало свій ефект, - наголосив Єнін.

На сьогодні затримано майже 800 осіб з підозрою до їхньої причетності до диверсійно-розвідувальної діяльності.

Нагадаємо, росіяни наступають на Сєвєродонецьк та Лисичанськ: в області 13 загиблих.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Як зрозуміти, що перед вами — диверсант Як зрозуміти, що перед вами — диверсант
Помітивши диверсанта, негайно телефонуйте до поліції на спецлінію 102 або до Служби безпеки України!
"Пекло на землі": шість евакуаційних авіарейсів з Кабула були здійснені Україною (відео) "Пекло на землі": шість евакуаційних авіарейсів з Кабула були здійснені Україною (відео)
Після захоплення Кабула бойовиками "Талібану" в столиці запанував справжній хаос: сотні людей у паніці кинулися в аеропорт, сподіваючись вилетіти з країни якомога швидше, біля банківських установ вишикувалися черги людей, які хотіли забрати свої заощадження, а на виїздах з афганської столиці утворилися довгі черги з автомобілів, власники яких намагались залишити місто.
В Афганістані перебувають десятки українців: вони хочуть повернутися в Україну В Афганістані перебувають десятки українців: вони хочуть повернутися в Україну
У МЗС обіцяють, що при першій можливості розпочнеться евакуація українців.
Loading...
Load next