"Ні російській музиці!": перевірка закладів у Львові (відео)

"Ні російській музиці!": перевірка закладів у Львові (відео)
Працівники закладів громадського харчування кажуть: від російського культурного продукту відмовились вже давно.

Відпочинок без російської музики. У Львові посадовці обласної військової держадміністрації перевірили, чи дотримуються ресторани і кафе заборони на використання російського культурного продукту. Від початку дії мораторію російської музики в закладах громадського харчування місті Лева майже не чути. 

Мова, культура українська національна – це є зброя. І так воно й є, бо ми маємо певні наслідки того, що було панування та засилля російськомовної музики і російськомовної культури. Я не проти, ні в якому разі не проти російськомовної, просто є певні часи і певні обставини. І дуже сподіваюсь, що рано чи пізно і російська культура, яка теж є культура, стане, скажем так прийнятною.

 Кожному своє. Кожен слухає, що він хоче. Але тут, у Львові мені подобається чути тільки українське, ну якось підбадьорює.

Бажано було би дійсно, щоби українського контенту було більше. Російський може бути взагалі відсутній спокійно. Ну і хто, що любить там, решта вже для душі.

Працівники закладів громадського харчування кажуть: від російського культурного  продукту відмовились вже давно.

Російської музики в нас немає. І я вважаю, що це є не дуже правильно, адже в нас йде війна, вживати зараз , підтримувати зараз російські пісні, російську культуру - це не є таким актуальним. І потрібно переходити на українську і це потрібно було зробити вже давно, - каже Анастасія, адміністраторка кафе.

Ми не використовуємо ніякої російської музики. Але мені подобається ця тенденція, що відбувається взагалі в Україні, що зараз дуже багато саме ресторанів, підприємців і інших просто відмовляються від цього. Це дуже добре насправді, - розказує Богдан, працівник ресторану.

У Львівській ОВА стверджують: заклади громадського харчування активно відмовляються від  російської музики, адже люди розуміють, що мові окупанта на нашій землі не місце.

Багато активістів, які з нами проводили такі акції, вони зараз воюють на Сході. І вони зараз досить часто задають таке питання не тільки собі, а й всім: Скільки має ще бути вбито рускіми українців, щоб наші люди зрозуміли, що такої мови не має бути на території нашої країни, - Юрій Горун, заступник директора департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської  ОВА.

За словами посадовця, на Львівщині й надалі перевірятимуть заклади громадського харчування на відмову від російськомовного продукту й співпрацюватимуть із іншими областями, щоб підтримати цю ініціативу.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти
Російський реп-виконавець Моргенштерн у прямому ефірі в мережі Instagram заявив про скасування українського туру, через незрозумілу ситуацію в Україні. Зокрема було заплановано три концерти – у Києві, Запоріжжі та Харкові.
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next