Мати заступника командира полку «Азов» розповіла, коли востаннє спілкувалася з сином

Мати заступника командира полку «Азов» розповіла, коли востаннє спілкувалася з сином

Мати заступника командира полку "Азов" Святослава "Калини" Паламара Лідія розповіла, коли востаннє спілкувалася з сином і що відомо про умови, в яких перебувають полонені захисники "Азовсталі". За її словами, до бійців не застосовують тортур.

Востаннє я його чула 20 числа, коли вже закінчилася, говоритимемо евакуація мирних, поранених. І вже 20-го вранці було підписано наказ скласти зброю та вийти командирам. Тоді він зателефонував і сказав: "Якийсь час, мамо, ми не матимемо зв'язку. Не переживай. Все буде добре", — сказала Лідія.

Лідія зазначила, що не знає нічого про умови, в яких зараз перебуває син. 

Зв'язку немає, конкретного ми нічого не знаємо – чи там є Червоний хрест, чи є ООН. Нас запевняють, що тортур там не ведуть, що діти під наглядом, і що все з ними добре. Ми сподіваємося, що у них є людяність. Вони громадські люди. Думаю, що тієї обіцянки, яку давала наша влада, буде дотримано. Що наші діти будуть обмінені та будуть живі, — додала вона.

Своєю чергою сестра заступника командира полку «Азов» Богдана Кротевича Сандра Кротевич вже майже три тижні не знає, де її брат і що з ним. Про це вона розповіла у ефірі Радіо Свобода.

Мій брат зараз у полоні. Його забрали 20 травня. Він сказав, що подзвонить, як тільки буде можливість, але вже майже три тижні у мене немає жодної інформації, де він, що він, як до нього ставляться, чи нормально він харчується, чи надається йому якась медична допомога, – зазначила Сандра Кротевич.

За її словами, родичі полонених бійців полку «Азов» зверталися за допомогою у отриманні інформації про рідних до «Червоного хреста», але там їм відповіли, що окупаційні війська не допускають їхніх представників на територію Оленівки, де мають утримуватись українські військовослужбовці.

Нагадаємо, раніше з'явилися кадри, як гелікоптери доправляли допомогу на "Азовсталь".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next