Україна та Польща збільшать пропускну спроможність пункту «Краковець – Корчова»

Україна та Польща збільшать пропускну спроможність пункту «Краковець – Корчова»
Це відбудеться в рамках проєкту "Відкритий кордон".

Україна та Польща в рамках проєкту «Відкритий кордон» домовилися впродовж наступних тижнів збільшити пропускну спроможність на пункті пропуску «Краковець – Корчова» щонайменше на 50%, зокрема шляхом збільшення кількості смуг для вантажівок та створення додаткових павільйонів для митного та паспортного контролю.

Про це пише ПравдаТУТ News із посиланням на Міністерство інфраструктури.

Відповідні домовленості були досягнуті в рамках міжурядових консультацій, які відбулися на пункті пропуску «Краковець – Корчова».

Збільшення пропускної здатності є питанням економічної безпеки. Саме тому ми запускаємо «Відкритий кордон», покликаний ефективно вирішувати питання пропускної спроможності на кордона, – розповів Міністр інфраструктури Александр Кубраков.

Пріоритетними завданнями, за словами, Кубракова, є реконструкція існуючих та побудова нових пунктів пропуску, включно з під’їзними дорогами до них, а також запровадження спільного контролю. Очікується, що збільшення пропускної спроможності пропуску «Краковець – Корчова» розвантажить інші пункти пропуску польсько-українського кордону.

Цей пілотний проєкт є безпрецедентним успіхом нашої співпраці, здатним прокласти шлях наступним проєктам. Ми вдячні нашим польським колегам, особливо Керівнику канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхалу Дворчику та Міністру інфраструктури Анджею Адамчику, за співпрацю та готовність максимально оперативно вживати заходи, необхідні для стабільності логістики між Україною та Європою, – додав Александр Кубраков.

Домовленості передбачають:

  • створення Польщею інфраструктури, яка дозволять збільшити до одинадцяти кількість смуг руху для вантажівок;
  • надання Польщею українським прикордонникам контейнерного модуля для створення і запуску нового пункту пропуску;
  • забезпечення польською та українськими сторонами необхідної кількості прикордонників та митників.

Роботи із розширення пропускних спроможностей пункту «Краковець – Корчова» стартували від 10 червня.

В рамках проєкту «Відкритий кордон» планується повністю побудувати нові та модернізувати наявні пункти пропуску на західних кордонах.

Нагадаємо, раніше в червні Уряд України створив Робочу групу з питань розвитку та розбудови пунктів пропуску «Відкритий кордон», яку очолив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. Новий формат дозволить оперативно вирішувати усі проблеми на українсько-польському кордоні, а також розробити спільний покроковий план покращення роботи пунктів пропуску.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску
Влада України та Румунії домовились про відкриття нових пунктів пропуску на спільному кордоні. Зокрема планується якнайшвидше провести консультації щодо відкриття додаткових пунктів.
Плати, щоб виїхати: Білорусь робить платним перетин кордону в Україну, Польщу та Литву Плати, щоб виїхати: Білорусь робить платним перетин кордону в Україну, Польщу та Литву
З 1 червня цього року у Білорусі обласна рада депутатів Гомельської області, що межує з Україною, вирішила ввести місцевий збір за перетин кордону до України, Польщі та Литви. Зазначається, що такі нововведення пов'язані із поширенням COVID-19.
Польща уточнила правила в'їзду: що потрібно знати та які документи мати для перетину кордону Польща уточнила правила в'їзду: що потрібно знати та які документи мати для перетину кордону
З 15 грудня 2021 року вступили в силу зміни щодо перетину кордону.
Loading...
Load next