На відновлення українських доріг потрібно 900 млрд грн: Укравтодор планує використати заморожені активи рф

На відновлення українських доріг потрібно 900 млрд грн: Укравтодор планує використати заморожені активи рф

На відновлення 24 тис. км доріг, зруйнованих окупантами, необхідно 900 млрд грн, заплановано витратити заморожені активи рф. Про це в медіацентрі "Україна-Укрінформ"  повідомив Андрій Івко, перший заступник голови "Укравтодору".

Для відновлення доріг потрібно 900 млрд грн. Приблизно потрібно 2-4 роки для відбудови. Однак за рік-півтора вдасться відновити базові речі. Сподіваємося, що для відновлення нашої інфраструктури використаємо кошти росії, які наразі заморожені в країнах Європи, - наголосив Андрій Івко.

Зараз в Україні вже розчищено 938 км доріг і збудовано 41 тимчасову переправу на дорогах державного значення. Українці можуть вільно пересуватися дорогами. Однак повністю відновити їх не можна, тому що обстежують пошкоджену інфраструктуру.

За словами Андрія Івка, Укравтодор співпрацює з адміністраціями різних країн і міст. Так, Чехія передала України два мости завдовжки 36 м.

Мости вже в Україні. Один з них йде в Київську область. Очікується, що наступного місяця ці тимчасові переправи вже будуть змонтовані, - зазначив перший заступник голови Укравтодору.

Також відомство закінчує проєкти, розпочаті до повномасштабної війни.

Так, завершується робота на трасі М-31 Дніпро - Решетилівка. Сьогодні вже відкривається ділянка дороги з Дніпра до каналу Донбас. Це дорога європейської якості, першої категорії. Рух буде відкрито для автівок різного тип, - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, що для дітей з України у школах Литви ввели п'ять уроків української на тиждень.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України 300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України
Центробанк Росії втратив доступ до 300 мільярдів доларів резервів, що лежать на рахунках за кордоном. Їх вже зарезервували для України.
Loading...
Load next