Необхідність визнати рф державою-спонсором тероризму: Зеленська переконала спікера Палати представників США

Необхідність визнати рф державою-спонсором тероризму: Зеленська переконала спікера Палати представників США

Перша леді України Олена Зеленська обговорила зі речником Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі злочини країни-агресора рф проти мирних українців. Про це Зеленська повідомила в офіційному Telegram-каналі.

Наша розмова була про чергові злочини росії. Про дітей, яких вона вбила. Про забрані життя мирних українців. Про людей, які залишились без даху над головою. Я щиро вдячна американцям за те, що вони з нами у найтемніші часи. Бо це наближає наш спільний світанок, – написала вона.

Перша леді нагадала слова Пелосі, які вона сказала 1 травня після візиту в Україну: “Якщо росія не в списку держав-спонсорів тероризму, то цей список треба викинути!”.

Зеленська зазначила, що спікер Палати представників Конгресу переконалася у злочинах рф і почала свідчити про них у США: “Я вважаю її однією з найсильніших жінок світу і була дуже рада побачитися з нею сьогодні у Сполучених Штатах“.

Крім того, Politico повідомляє, що речник Палати представників США Ненсі Пелосі в ході телефонної розмови з державним секретарем Ентоні Блінкеном закликала його визнати РФ державою-спонсором тероризму, інакше це зробить Конгрес.

Конгрес надав держсекретарю США повноваження визнавати іншу країну державою-спонсором тероризму, – йдеться у повідомленні.

Проте представники Держдепартаменту та офісу Пелосі відмовилися від коментарів.

Деякі законодавці вважають, що вони могли б ухвалити закон, щоб зробити визначення без Держдепу США, тим самим збільшивши тиск на президента РФ Володимира Путіна самостійно.

Немає жодної юридичної причини, через яку Конгрес не міг би ухвалити закон, який фактично визнав Росію державою-спонсором тероризму. Прийняття Конгресом законодавства є, очевидно, складнішим шляхом, ніж це зробить держсекретар, але це дасть адміністрації (Байдена – ред.) політичне прикриття, необхідне їй для ескалації економічного тиску та риторики проти Путіна, – заявив помічник конгресмена від Демократичної партії.

Нагадаємо, раніше СБУ зібрала докази ядерного тероризму росіян.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next