Зеленський відповів на петицію про дозвіл на виїзд за кордон чоловікам без військового досвіду

Зеленський відповів на петицію про дозвіл на виїзд за кордон чоловікам без військового досвіду
До кінця воєнного стану призовники не зможуть отримати дозвіл на виїзд за межі України.

Президент України відповів на петицію з проханням дозволити чоловікам без військового досвіду виїзд за кордон, яка набрала необхідні 25 тисяч голосів для розгляду.

Стосовно порушеної у петиції ініціативи, вкотре зазначаю, що відповідно до статті 17 Конституції України захист суверенітету і територіальної цілісності держави є справою всього Українського народу, — наголосив Зеленський.

Таким чином Зеленський підкреслив, що під час війни для мобілізації не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичними, релігійними та іншими переконаннями, статтю, етнічним та соціальним походженням, майновим станом, місцем проживання, за мовними або іншими ознаками, зокрема професійною приналежністю. 

У зв'язку з військовою агресією рф проти України проводиться загальна мобілізація. Комплектування ЗСУ здійснюється також і військовозобов’язаними, які не мають військового досвіду та раніше не проходили військову службу, — пояснив Президент.

Також в поясненні йдеться, що говорити про дозвіл на виїзд можна буде після закінчення воєнного стану. Проте Зеленський звернувся з цим питанням до Кабінету міністрів.

Нагадаємо, вчора парламент продовжив воєнний стан в Україні на три місяці — до 21 листопада.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Список професій для військового обліку жінок суттєво скоротять Список професій для військового обліку жінок суттєво скоротять
Таке доручення Зеленський дав Олександру Резнікову після розгляду відповідної петиції.
"Перевірка для Зеленського": петиція Кондратюка про заборону концертів артистів з РФ набрала 25 тисяч голосів (відео) "Перевірка для Зеленського": петиція Кондратюка про заборону концертів артистів з РФ набрала 25 тисяч голосів (відео)
Кондратюк вимагає заборонити виступи російських артистів в Україні до повернення Криму і відновлення контролю над східними кордонами країни.
Loading...
Load next