Україна сьогодні святкує День Незалежності: Володимир Зеленський привітав зі святом (відео)

Україна сьогодні святкує День Незалежності: Володимир Зеленський привітав зі святом (відео)

Україна 24 серпня святкує День Незалежності. Державне свято відзначається щорічно на честь ухвалення Верховною радою УРСР Акту проголошення незалежності країни. Традиційно цього дня українці отримують додатковий вихідний, по всій Україні відбуваються святкові заходи, а на Хрещатику – військовий парад.

Цього року через повномасштабну агресію з боку росії, яка триває вже шість місяців, не буде ні вихідного, ні масових заходів. Про це пише "Слово і діло".

Сьогодні у Києві (і до 25 серпня) заборонено проводити масові заходи, мирні збори, мітинги та інші заходи, пов'язані з великим скупченням людей, а метро працює лише до 21 години. Аналогічна заборона діє і в багатьох інших містах України.

Проте багато івентів до Дня Незалежності заплановано за кордоном. Наприклад, буде проведено акцію The Free World Gathering – українці організують ланцюг єдності на центральних вулицях міст.

У самій Україні 24 серпня на першому плані питання безпеки. Оскільки росія любить прив'язувати провокації до різних дат – сьогодні можливі масові ракетні удари по українських містах. Про ймовірність такого сценарію заявили у ЗСУ, Службі безпеки України, Міністерстві внутрішніх справ та Офісі президента.

Можу одразу сказати, і це не є таємницею, що жодного штурму столиці чи наступу росіян цього дня (24 серпня – ред.) не очікується. У той же час, на озброєнні росіяни мають і ракети, і авіабомби, й інші «сюрпризи», приготовані переважно для мирного населення України, – говорив заступник голови МВС Євген Єнін.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський привітав українців з цим великим святом.

Ми зустрічаємо цей день у різних місцях. Хтось – в окопах і бліндажах, у танках і БМП, на морі й у повітрі. Б’ється за незалежність на передовій. Хтось – у дорозі, в авто, вантажівках і потягах. Б’ється за незалежність, доправляючи необхідне тим, хто на передовій. А хтось – у смартфоні чи за комп’ютером. І теж б’ється за незалежність – збираючи кошти, щоб тим, хто в дорозі, було що везти тим, хто на передовій. Ми зустрічаємо цей день у різних обставинах, умовах і навіть у різних часових поясах, але з єдиною метою – збереження незалежності та перемога України! Ми об’єдналися. З Днем Незалежності, Україно! — зазначив президент.

Нагадаємо, раніше у Львові підняли синьо-жовтий стяг з нагоди Дня Державного Прапора України. 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Російська ведуча знову влаштувала істерику через пісню військових ЗСУ про Путіна (відео) Російська ведуча знову влаштувала істерику через пісню військових ЗСУ про Путіна (відео)
Пропагандистська російська ведуча Скабєєва знову влаштувала істерику на телебаченні через хіт "Путін ху*ло".
З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео) З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео)
Учасники групи «Капутін» з 2014 року влаштовують у Чехії різні акції протесту проти російського впливу у Європі.
Loading...
Load next