У Львові підняли синьо-жовтий стяг з нагоди Дня Державного Прапора України (відео)

У Львові підняли синьо-жовтий стяг з нагоди Дня Державного Прапора України (відео)

Ціною власного здоров’я рятував життя побратимів. Володимир Гера обороняв кордони України у 2014-му на Луганському напрямку. Ця область є найближчою до росії, тому і зазнала першого масованого удару. Спочатку наші бійці боронили Слов’янськ і Лиман, потім Луганський аеропорт. 146 днів героїчної оборони, але кілька тисяч російських військових все ж оточили летовище. 1 вересня розвідник-навідник Гера прикривав відхід майже 400 своїх товаришів, які потрапили у вороже кільце під Лутугиним.

Рельєф Сходу України є таким, що в основному це – степи. Дуже важко тримати фронт, оскільки противник має велику здатність проглядати місцевість на великій відстані, тому в Луганську було досить складно це втримати. І бої за Луганський аеропорт – вони були досить динамічними і швидкими, на відміну від Донецького аеропорту, тому там можна сказати треба було попотіти досить багато, - зазначає військовослужбовець Володимир Гера.

Побратимів вивів, але сам врятуватися від мінометного вогню не встиг: окрім численних травм уламки пошкодили спинний мозок, через що Володимир не може ходити. Зараз ж підполковник Гера навчає курсантів тонкощам артрозвідки в Академії сухопутних військ, де й сам колись служив.

Я, наприклад, пішов вчитися, коли війни не було, я не знав. Зараз я захоплююся тими людьми, курсантами, які вступають до вищих навчальних закладів під час війни і вони знають, що на них чекає. Вони є досить вмотивовані, вони знають, що на них чекає і яку роботу саме вони виконуватимуть. Їм єдине можу побажати – здоров’я і офіцерської солдатської вдачі, - зауважує Володимир Гера.

До слова, біля Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розташований найвищий стяготримач області. Сьогодні тут підняли жовто-блакитне знамено з нагоди Дня Державного Прапора України.

Відповідальну місію підняти стяг доручили ліцеїсту Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут та ліцеїсту Луганського обласного ліцею з підвищеною військово-фізичною підготовкою. Начальник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, який також присутній на заході у Львові зазначив, що сподівається підняти український прапор над Луганськом уже наступного року. Хоч запевнив, що почувається вдома, адже Львівщина і Луганщина – це єдина Україна.

Ми вдома, немає різниці, хто сьогодні приїхав, з ким, хоча я привіз голів військових адміністрацій, ОТГ, своїх заступників. Сьогодні Луганська делегація вдома на Львівщині, у Львові піднімала наш український прапор, - запевняє начальник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Слава тим, хто досі на фронтах виборює незалежність у тій важкій боротьбі. Перемога буде за нами. Ми – єдиний сильний народ, який знає, за що бореться, вірить в Бога і вірить у власну державу, - каже начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Додамо, з нагоди свята також відкрили військово-історичну мистецьку композицію «Лицарі Держави». Стінопис, довжиною в 27 метрів ілюструє найважливіші історичні віхи боротьби українців за свою Незалежність.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next