З 1 жовтня військовозобов'язані жінки не зможуть виїжджати за кордон

З 1 жовтня військовозобов'язані жінки не зможуть виїжджати за кордон

З 1 жовтня щодо жінок діятимуть ті самі обмеження, що й щодо чоловіків. Виїзд за кордон буде заборонено.

Про це повідомляє юрист Міноборони Володимир Смілка.

Мова про військовозобов'язаних українок. Виїжджати з України під час військового стану їм не можна буде, – заявив юрист.

Виданий минулорічний наказ Міноборони №313 значно розширив список професій, з якими жінки мають ставати на військовий облік. Проте до нього внесли зміни, і нині у ньому лишилося 14 спеціальностей. Втім, взяття на військовий облік – це не мобілізація.

Юрист Міністерства оборони Володимир Смілка говорить: на військовозобов’язаних жінок розповсюджуються такі ж самі обмеження, що і на чоловіків. Зокрема, вони не можуть виїздити за кордон під час воєнного стану.

Оскільки ми наближаємося до стандартів НАТО, ми йдемо до них не лише у зброї, а й у військовому обліку. Цей облік однаковий як для жінок, так і для чоловіків, – підтвердив юрист Міноборони Володимир Смілка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жінок ставитимуть на військовий облік лише за їхньою згодою.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Я знаю, що ваш уряд вам каже, - Арнольд Шварценеггер (відео) Я знаю, що ваш уряд вам каже, - Арнольд Шварценеггер (відео)
Голлівудський актор Арнольд Шварценеггер звернувся до росіян.
У Відні провели акцію проти сексуального насильства росіян над українцями (фото) У Відні провели акцію проти сексуального насильства росіян над українцями (фото)
У центрі столиці Австрії жінки провели акцію проти зґвалтувань українок і українців російськими окупантами.
Loading...
Load next