У Львові лікують дітей, які постраждали внаслідок бомбардування рашистами (відео)

У Львові лікують дітей, які постраждали внаслідок бомбардування рашистами (відео)
) Серед них двоє дітей, які у День Незалежності потрапили під обстріл у селі Чаплин.

До Львова прибув черговий евакуаційний потяг з постраждалими внаслідок бомбардування рашистами. Серед них двоє дітей: брат і сестра. У День Незалежності вони потрапили під обстріл у селі Чаплине Дніпропетровської області.

Нічого не почули.  Мама пішла заклеювати вікна, а сиділа майже за стінкою з телефоном, потім ввімкнулась сирена й Олег пішов маму забрати від вікна. А ракета без свисту бахнула. Маму вбило, а брата посікло. А я просто перелякалася, — розповідає Богдана, пацієнтка.

Не гаючи часу діти вибігли на вулицю зі зруйнованого будинку.

Й там горіла машина, а в ній горіли 5-ро чоловік. Одного хлопчика 6-річного викинуло з машини й він вижив, — каже Богдана.

Зрештою їх з батьком забрали до лікарні, де їм надали невідкладну допомогу. Лікарі кажуть, що діти народилися у сорочці. У дівчинки множинні пошкодження нижніх кінцівок, гомілки та вуха. Хлопчик отримав поранення живота, уламки ракети пройшли в міліметрах від печінки та кишківника, також в нього травми кінцівок. Чоловікові пощастило менше, на момент прильоту ракети був на даху будинку.

Батько знаходиться в реанімації, він переніс 5 операцій й на сьогоднішній день його стан вкрай важкий. Ми підтримуємо з ним зв’язок лише через лікарів. Єдине, що вдалося з ним поспілкуватися й батько просив забрати дітей у Львів, — зазначила Ярослава  Піньга, тітка дітей.

Зараз діти перебувають у лікарні. Медики кажуть, що вони у стані середньої важкості.

На сьогодні виконано хірургічна обробка ран, усі необхідні хірургічні процедури, перев’язка й надалі плануємо лікувати рани. Це досить тривалий процес, мінно-вибухові рани загоюються дуже довго й після того має бути реабілітація. Тому ці діти перебуватимуть поки що в стаціонарі, — Олександр Калінчук, завідувач хірургічного відділення лікарні Св. Миколая 1-го Львівського ТМО.

Лікарі прогнозують, що реабілітація у діток триватиме орієнтовно 2-3 тижні. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові лікують двох хлопців, в будинок яких влучила російська ракета (відео) У Львові лікують двох хлопців, в будинок яких влучила російська ракета (відео)
У ніч на 1 липня в будинок у Сергіївці, в якому жили Володя та Яків влучила російська ракета. Хлопців з-під завалів дістали сусіди. Мати й вітчим братиків загинули.
Loading...
Load next