У Маріуполі загарбники влаштували цивільну окупацію - радник мера

У Маріуполі загарбники влаштували цивільну окупацію - радник мера

Російські окупанти почали звертатися до жителів Маріуполя щодо надання в "оренду" житла росіянам, а також повідомляти про примусове відмикання "безсхозних" квартир задля розселення військових. Повідомив у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

У Маріуполі продовжується заміщення українського населення на російське через цивільну окупацію. Через нестачу житла окупаційна адміністрація через свої комунальні служби почала звертатись до маріупольців щодо надання в оренду жита росіянам. Замість займатись переселенням людей з руїн – займаються комфортом цивільних окупантів, - йдеться в повідомленні Андрющенка у Телеграм.

За словами Андрющенка, на сьогодні у місто завезли близько 30 тисяч цивільних окупантів. Очікується, що до кінця року їх кількість зросте до 50 тисяч, що майже половина від маріупольців в місті.

Також радник зазначив, що окупанти через управителів будинків повідомляють жителям про початок примусового відмикання "безсхозних" квартир, тобто тих, що належать людям в евакуації, задля розселення військових.

Ситуація погіршується тим, що планують викидати з таких квартир маріупольців, які там мешкають за дозволом власників. Тому що це "державна власність днр", а ордеру немає. Цьому цинізму колаборантів та окупантів немає межі, - наголосив Андрющенко.

Нагадаємо, що ЦРУ шукає росіян, які готові співпрацювати через невдоволення війни в Україні – WSJ.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next