В окупованому Маріуполі росіяни знесли історичний будинок з годинником (фото)

В окупованому Маріуполі росіяни знесли історичний будинок з годинником (фото)

В окупованому й поруйнованому Маріуполі Донецької області окупанти знищили історичну пам’ятку відому як "Будинок з годинником". Повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

"Будинок з годинником", який є історичною пам’яткою, де знаходилась майстерня світового генія монументального мистецтва Арнаутова - знесено.

З початку демонтажу окупанти волали, що це не знесення, а реконструкція. Ось вона - реконструкція від окупантів. В нуль. В труху. Так екскаваторами після бобм нищать всю справжню історію Маріуполя.

Андрющенко також поділився знімком зруйнованої будівлі. Будинок з годинником - історична будівля, де працював відомий художник-монументаліст Віктор Арнаутов.

Мозаїки Арнаутова у США визнано історико-культурною спадщиною США, але у Маріуполі окупанти знесли будівлю з унікальною мозаїкою архітектора.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти збирають особисті дані жителів Маріуполя та вербують евакуйованих громадян Окупанти збирають особисті дані жителів Маріуполя та вербують евакуйованих громадян
Крім того, ситуація з постачанням води та газу в місті залишається стабільно важкою.
У Маріуполі постраждалі від отруйної речовини перебувають у задовільному стані – міськрада (відео) У Маріуполі постраждалі від отруйної речовини перебувають у задовільному стані – міськрада (відео)
У Маріуполі окупанти використали проти військових та цивільних отруйну речовину невідомого походження.
Loading...
Load next