На тимчасово окупованій території росіяни спалюють українські книжки

На тимчасово окупованій території росіяни спалюють українські книжки

росіяни на тимчасово окупованій території, в місті Ровеньки, Луганської області забирають українські книги та спалюють їх в котельнях. Повідомляє Центр національного спротиву.

Книги вилучають з фондів загальних та шкільних бібліотек. В Ровеньках (Луганська область) зафіксовані випадки масового спалювання української літератури в місцевих котельнях, — йдеться у повідомленні ЦНС.
деталі

У Центрі національного спротиву зауважують, що "практику спалювання книг росіяни запозичили в нацистської Німеччини".

У Центрі повідомляють, що окупанти "виправдовують це тим, що вони вилучають “нацистську літературу”, та в перелік такої літератури потрапляють всі українські книги".

Раніше так зване «міністерство освіти та науки лнр» (представники окупаційної влади в Луганській області) спрямувало керівникам адміністрацій міст та районів, а також підрядним освітнім організаціям документ з порадою вилучити з фондів шкільних бібліотек книги зі списку, в якому 365 позицій, — нагадали у ЦНС.

Нагадаємо, що в Україну летить перший танк Leopard 2 від Канади.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com 

Читайте також
В окупованому Криму на виборчу дільницю прийшов чоловік у костюмі коня (відео) В окупованому Криму на виборчу дільницю прийшов чоловік у костюмі коня (відео)
17 вересня у Росії стартували вибори, на яких люди обиратимуть депутатів Держдуми, а також вищих посадових осіб суб'єктів країни.
СБУ відкрила кримінальну справу щодо виборів у Держдуму РФ на окупованому півострові (відео) СБУ відкрила кримінальну справу щодо виборів у Держдуму РФ на окупованому півострові (відео)
Документуються всі причетні до цього псевдоголосування: як з-поміж офіційних представників РФ, так і серед громадян України, які, порушуючи вітчизняне законодавство, допомагали державі-агресору.
Loading...
Load next