В Україні скасують надбавки у 300% для чиновників

В Україні скасують надбавки у 300% для чиновників

В Україні скасують надбавки в 300% в оплаті праці чиновників, натомість створять справедливі та гідні оклади для всіх працівників на всіх рівнях.

На цьому наголосила голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк за результатами обговорення на нараді у Кабміні законопроекту 8222 про реформу оплати праці державних службовців, пише «Судово-юридична газета».

За її словами, законопроект впровадить єдиний підхід до нарахування гідних зарплат — на основі класифікації посад.

Це важлива історія про зниження корупційних ризиків при встановленні та нарахуванні різних надбавок і премій (що донині є цілим полем для зловживань) + передумова успішної європейської та євроатлантичної інтеграції України.

В основі реформи система посадових окладів — грейдів, які будуть домінувати у структурі зарплати. Грейди в оплати праці — крок у системі винагороди, який визначає розмір зарплати працівника. Тобто, рівень оплати праці, як правило, визначається рівнем обов'язків, що виконуються відповідно до посадової інструкції, посади, повноваженнями, що виконуються цією посадою, та тривалістю виконання працівником своєї роботи. Простими словами — оклад головного спеціаліста на держслужбі повинен бути справедливо однаковим і гідним у всіх регіонах, – підкреслила Шуляк.

За її словами, сьогодні в Україні високі надбавки, преміальні та інші виплати виписують подекуди дуже несправедливо, «а подекуди, навіть, жахливо невиправдано (наприклад, нещодавна історія з чиновником Черкаської міської ради, який нараховував собі 300% премії)».

В свою чергу, прем’єр-міністр Денис Шмигаль 31 серпня заявив, що державний бюджет на 2024 рік готується з урахуванням нових підходів до оплати праці державних службовців. Тобто, у проект бюджету будуть закладені цифри, виходячи з того, що законопроект 8222 вже прийнятий як закон. Про це він повідомив за результатами наради за участі міністра фінансів Сергія Марченка.

Нагадаємо, Посвідки на проживання білорусам: Президент Литви хоче перегляду правил надання документів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Вперше в Україні чиновники складають іспит з української мови Вперше в Україні чиновники складають іспит з української мови
Відтепер, ті хто претендують на державні посади, повинні продемонструвати своє вміння та знання з читання, письма, розмови та культури мови.
Loading...
Load next