Уряди Франції та Катару допоможе відновити Ізюмську лікарню

Уряди Франції та Катару допоможе відновити Ізюмську лікарню

Уряди Франції та Катару допомагатимуть у відновленні Ізюмської лікарні на Харківщині. Медичний заклад в Ізюмі зазнав значних руйнувань внаслідок російських обстрілів у березні минулого року.

Про це повідомляє Харківська ОВА.

Наразі триває збір коштів та пошук донорів, які допоможуть відновити будівлю.

Проєкт відновлення передбачає не лише усунення наслідків обстрілів, але й завершення робіт у тому корпусі, який тривалий час був довгобудом. Він також впишеться в технологічний процес надання медичної допомоги. До збору коштів долучилася Фундація Олени Зеленської. Уряд Франції готовий постачати сучасне медичне обладнання, – зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Як розповів начальник медичної частини закладу Богдан Бережний, внаслідок влучань було пошкоджено всі корпуси. Особливо постраждали операційні, реанімація та приміщення комп’ютерної томографії з дороговартісною технікою.

Попри тяжкі руйнування медичний персонал продовжує надавати медичну допомогу жителям Ізюмського району. Завдяки підтримці держави та міжнародних партнерів ми отримали медичне обладнання та лікарські засоби, – додав Бережний.

Також Шмигаль наголосив, що уряд Катару  висловив бажання фінансувати відновлення Ізюмської лікарні. Йдеться про 11-12 мільйонів доларів США – це майже половина ресурсу, який нам потрібен.

Нагадаємо, В Генічеську партизани підірвали дві вантажівки із окупантами

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З Ізюма вдалося евакуювати майже 2000 людей (відео) З Ізюма вдалося евакуювати майже 2000 людей (відео)
З міста виїхало 44 автобуси, вони рушають до Дніпра.
рф готує плацдарм для відсікання українських сил на Донбасі - британська розвідка рф готує плацдарм для відсікання українських сил на Донбасі - британська розвідка
Росіяни спробують захопити Краматорськ і Сєвєродонецьк.
Loading...
Load next