Азербайджан почав «антитерористичні заходи» у Нагірному Карабаху

Азербайджан почав «антитерористичні заходи» у Нагірному Карабаху

Азербайджан заявив про початок «локальних антитерористичних заходів» у невизнаному Нагірному Карабаху, який вважається міжнародно визнаною частиною Азербайджану.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони Азербайджану.

Як зазначили у військовому відомстві, систематичні обстріли позицій азербайджанської армії формуваннями збройних сил Вірменії в Карабахському регіоні, продовження мінування територій, проведення робіт з інженерного вдосконалення бойових позицій, а також збільшення кількості окопів та бліндажів за останні місяці стали причиною посилення напруженості. 

Також спостерігається посилення бойових позицій особовим складом, бронетехнікою, артилерійськими установками та іншими вогневими засобами, приведення частин до високого рівня бойової готовності, створення додаткових мобілізаційних частин, розширення розвідувальної діяльності проти підрозділів азербайджанської армії, проникнення вглиб наших територій та мінування доріг цивільного призначення з диверсійно-терористичною метою, – йдеться далі. 

У Міноборони Азербайджану заявили, що сьогодні, 19 вересня, на автомобільній дорозі Ахмедбейлі-Фізулі-Шуша внаслідок вибуху міни, заздалегідь встановленої з терористичною метою розвідувально-диверсійними групами збройних сил Вірменії в Карабахському економічному районі Азербайджану загинули цивільні особи і було виведено з ладу автомобіль, що належить Держагентству автомобільних шляхів.  

Сьогодні ж внаслідок підриву транспортного засобу, який перевозив військовослужбовців Внутрішніх військ МВС на міні, встановленої розвідувально-диверсійною групою збройних сил Вірменії, загинули та поранені наші військовослужбовці.  

Подібні факти є продовженням цілеспрямованої та планомірної терористичної політики Вірменії проти Азербайджану, – наголосили у міністерстві. 

Натомість Міноборони Азербайджану заявило, що сьогодні розпочало «антитерористичні заходи локального характеру» з метою «припинення широкомасштабних провокацій у Карабахському економічному районі, роззброєння та виведення формувань збройних сил Вірменії з наших територій, нейтралізації їхньої військової інфраструктури, забезпечення безпеки мирного населення, яке повернулося на звільнених від громадян. відновлювальні роботи та наших військовослужбовців, а також відновлення конституційного ладу Азербайджанської Республіки». 

У рамках заходів із застосуванням високоточної зброї на передній лінії та в глибині виводяться з ладу позиції формувань збройних сил Вірменії, їх довготривалі вогневі точки, а також бойові засоби та об'єкти військового призначення.

Ми ще раз заявляємо, що громадянське населення та об'єкти громадянської інфраструктури не є цілями, з ладу виводяться лише легітимні військові цілі, – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, Білорусь призупинила дію Договору про звичайні збройні сили в Європі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next