У Бангладеш загинула майже 1000 людей через спалах лихоманки Денге

У Бангладеш загинула майже 1000 людей через спалах лихоманки Денге

За останні кілька тижнів у Бангладеш загинула майже тисяча людей унаслідок лихоманки Денге. За словами уряду, це найсерйозніший спалах цієї хвороби в країні.

Про це повідомляє BBC.

Стрімке поширення хвороби викликане вологими мусонами, що сприяють розмноженню комарів, які є носіями вірусу. Наразі у країні намагаються стримати поширення хвороби шляхом інформування громадськості, оскільки лікарні критично переповнені. Відомо, що у медзакладах не вистачає рідини для внутрішньовенного введення, яка є важливою для лікування, адже хворі на лихоманку Денге зазвичай страждають від зневоднення. 

Спалах хвороби застав країну зненацька, оскільки він викликаний сильнішим штамом вірусу. Через це самопочуття хворих на лихоманку Денге погіршується значно швидше, ‒ наголосили представники міністерства охорони здоров'я.

За останні два місяці у Бангладеш від лихоманки щодня помирало до 20 людей, а загальна смертність перевищила показники першого спалаху, зареєстрованого у 2000 році. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, випадки зараження лихоманкою Денге зафіксовані у всіх 64 районах Бангладеш.

Нагадаємо, До 15 років за ґратами засуджено російського агента з Буковини

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Алергія та астма: профілактика і лікування (відео) Алергія та астма: профілактика і лікування (відео)
Найпоширенішими симптомами алергії є чхання, закладеність носа, свербіж шкіри, сльозотеча, почервоніння, кашель. При неналежному лікуванні це може перерости в астму. 
Loading...
Load next