МЗС України створило оперативний штаб для допомоги українцям в Ізраїлі

МЗС України створило оперативний штаб для допомоги українцям в Ізраїлі

Міністерство закордонних справ України створило оперативний штаб допомоги громадянам України, які перебувають в Ізраїлі. Наразі українців серед постраждалих унаслідок бойових дій немає, повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Українське посольство на постійному контакті з ізраїльською владою, основними лікарнями. Дипломати тримають ситуацію під контролем, – написав Ніколенко.

Українцям в Ізраїлі рекомендується утриматися від відвідування центральних і південних районів країни та уважно відстежувати повідомлення місцевих компетентних органів Ізраїлю задля підвищення рівня обізнаності про розвиток подій. У разі обстрілів, рекомендується уважно ставитися до всіх попереджень і дотримуватися інструкцій місцевої влади. У разі перебування в населених пунктах Ізраїлю, які розташовані поблизу Сектора Гази, під час активації сигналу повітряної тривоги рекомендується невідкладно скористатися бомбосховищами.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації, українським громадянам необхідно звертатися на "гарячі лінії" посольства України в Ізраїлі: + 972 546 676 782 або українського диппредставництва в м. Рамалла + 972 59 823 93 99.

Нагадаємо, Хамас завдав масованого ракетного удару по Ізраїлю, ЦАХАЛ оголосив що готовий до війни: МЗС України відреагувало

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Афганістані перебувають десятки українців: вони хочуть повернутися в Україну В Афганістані перебувають десятки українців: вони хочуть повернутися в Україну
У МЗС обіцяють, що при першій можливості розпочнеться евакуація українців.
Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що протягом 48 годин Україна евакуює із Сектору Гази своїх громадян. Зокрема наразі 127 українців уже виявили бажання повернутися на Батьківщину.
Вимагають покарати винних: у Зеленського відреагували на акцію в честь річниці СС "Галичина" Вимагають покарати винних: у Зеленського відреагували на акцію в честь річниці СС "Галичина"
В Офісі Президента України закликають правоохоронців звернути увагу на марш, який провели у Києві, 28 квітня до дня створення дивізії СС "Галичина".
Loading...
Load next