У країнах Організації економічного співробітництва та розвитку зафіксували рекордні показники міграції

У країнах Організації економічного співробітництва та розвитку зафіксували рекордні показники міграції

Міграційні потоки до країн Організації економічного співробітництва та розвитку і показники ринку праці іммігрантів у 2022 році досягли рекордних рівнів, зокрема постійна імміграція є найвищою за останні 17 років.

Про це йдеться в опублікованому звіті організації за 2022 рік.

Агресивна війна Росії проти України призвела до втечі мільйонів українських біженців до країн ОЕСР. Німеччина та Польща мають найбільшу кількість біженців з України в абсолютному вираженні, а Естонія, Чехія та Литва - у відсотковому відношенні до свого населення, - йдеться у документі.

За даними ОЕСР, торік кожна третя країна зафіксувала приплив мігрантів, включаючи Францію (301 тис.), Іспанію (471 тис.) і Бельгію (122 тис.), водночас у Великій Британії (521 тис.) і Канаді (437 тис.) побито абсолютні рекорди.

За даними організації, торік майже 80% іммігрантів були економічно активними, з них 70% працювали.

Водночас зріс попит на притулок: у 2022 році було подано два мільйони заявок, що є найвищим показником за всю історію. Це вдвічі більше, ніж у попередньому році, і набагато більше, ніж було у 2015-2016 роках, коли конфлікт у Сирії спричинив хвилю біженців до Європи.

Пік запитів значною мірою пов'язують із ситуацією в Сполучених Штатах, які торік прийняли понад мільйон нових постійних іммігрантів. Кількість прийнятих іноземних студентів також досягла рекордного рівня, наблизившись до двох мільйонів.

Регульована імміграція іноземних робітників, як зазначається в документі, становить 21% від загального потоку і дорівнює частці людей, які іммігрують з гуманітарних причин. Це пов'язують зі зростанням так званої сімейної імміграції.

Серед іммігрантів рівень зайнятості зріс як серед чоловіків, так і серед жінок, але матері-іммігрантки все ще стикаються з особливими труднощами. Спеціальні заходи допомогли б підвищити рівень їхньої активності, наприклад шляхом полегшення доступу до послуг з догляду за дітьми, - заявив генеральний секретар ОЕСР Матіас Корманн.

Нагадаємо, Японія передасть Україні трансформатори та сонячні панелі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна одна із лідерів у світі з вимирання населення, - ООН Україна одна із лідерів у світі з вимирання населення, - ООН
Країні потрібна широкомасштабна та комплексна стратегія.
В Україні планують розширити перелік країн, де можна подорожувати з ID-карткою В Україні планують розширити перелік країн, де можна подорожувати з ID-карткою
Подорожі з ID-карткою по всьому Світу планує втілити міністерство.
Loading...
Load next