Сьогодні відзначають День української писемності та мови

Сьогодні відзначають День української писемності та мови

Сьогодні в Україні відзначається День української писемності та мови.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук звернувся до українців з цієї нагоди.

День української писемності та мови. День нашої рідної й унікальної. Незалежної та переможної. Мови, яка впродовж століть зазнавала утисків і заборон. Але, попри все, шанується та квітне. Бо це мова вільних людей. Мова сміливих і мужніх. Мова сильних та незламних. Любіть Україну й любіть українську, – зазначив Стефанчук.

Голова ВРУ підкреслив, що українська мова – це національна ідентичність і винятковість українців.

І так сильно "Слава Україні!" звучить лише українською. Слава Україні та Слава Збройним Силам України, – наголосив спікер українського парламенту.

Нагадаємо, Сейм Латвії підтримав заборону на перебування у країні авто із номерами рф

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Український футболіст Яремчук відмовився давати коментар журналісту з РФ російською Український футболіст Яремчук відмовився давати коментар журналісту з РФ російською
Нападник Бенфіки Роман Яремчук не хотів спілкуватися з російськими журналістами тільки російською мовою.
Черговий мовний скандал у Харкові: продавчиня відмовилася обслуговувати державною (відео) Черговий мовний скандал у Харкові: продавчиня відмовилася обслуговувати державною (відео)
Цього разу мовний скандал відбувся в одному з кіосків у Харкові. Місцева жителька, яку відмовилися обслуговувати державною, готує офіційну скаргу.
Серіал "Свати" продовжили транслювати російською: глядачам не сподобався український дубляж (відео) Серіал "Свати" продовжили транслювати російською: глядачам не сподобався український дубляж (відео)
Компанія "1+1 медіа" вирішила транслювати свої фільми та серіали мовою оригіналу. Відповідне рішення група ухвалила після критики українського дубляжу серіалу "Свати".
Loading...
Load next