Кабмін затвердив стратегію реформування шкільного харчування до 2027 року

Кабмін затвердив стратегію реформування шкільного харчування до 2027 року

Кабінет міністрів затвердив Стратегію реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 роки.

Про це повідомила дружина Президента України Олена Зеленська.

За словами першої леді, затверджена стратегія має стати дорожньою картою реалізації реформи для всіх її учасників – від центральних органів виконавчої влади до представників органів місцевого самоврядування. Громади на її основі можуть розробити власні стратегії для змін на місцях.

Фактично цей документ – готовий план дій на найближчі роки, – заявила Зеленська.

Цілями затвердженої стратегії є, зокрема, підвищення фінансової й інституційної спроможності громад, відновлення і модернізація кухонь та їдалень, дотримання вимог системи безпечності НАССР. Серед цілей також – розвиток кадрового потенціалу і підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти, запровадження нових норм харчування та меню, формування культури здорового харчування в Україні.

Формування культури здорового харчування можна назвати основною, глобальною метою всього задуму, адже зі шкільної їдальні починаються харчові звички на все життя.

Ми хотіли б, щоб це були правильні, здорові звички, які розповсюдяться на всі родини та зрештою на все суспільство. Щоб навіть через роки кожен міг сказати про своє меню: "Смачно й корисно як у школі", – заявила перша леді.

Зеленська підкреслила, що "реформа шкільного харчування триває навіть під час війни, адже, попри вороже вторгнення, країна мусить давати дітям найкраще – від освіти до харчування".

Скажу навіть більше: усе це під час випробувань воєнного часу має бути ще якіснішим, бо саме із цього твориться стійкість, – наголосила перша леді.

Нагадаємо, "Роздав" майже 8 гектарів землі: на Тернопільщині поліція повідомила про підозру одному з мерів,

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Перехід на нове меню у школах та садочках України триватиме до кінця року Перехід на нове меню у школах та садочках України триватиме до кінця року
МОЗ і МОН повідомили, що перехід на нові правила харчування у школах і садочках відбудеться поступово, до кінця цього року, а не з 1 вересня, як зазначалося раніше.
Здорове харчування дітей: українські школи з 1 січня переходять на нове меню Здорове харчування дітей: українські школи з 1 січня переходять на нове меню
В межах реформи системи шкільного харчування запрацював портал про здорове харчування в школах “ЗнаЇмо”.
Харчування для школярів: яким буде нове шкільне меню для українських дітей (відео) Харчування для школярів: яким буде нове шкільне меню для українських дітей (відео)
Безпечно, корисно та головне смачно. В Україні серйозно взялися напрацьовувати нове шкільне меню. До цього планують залучити професійних шеф-кухарів, організувавши конкурс. Мета одна – створити гідне харчування для школярів та дошкільнят.
Loading...
Load next