Зменшити потік українських біженців: Уряд Ірландії готує зміни у програмі прихистку

Зменшити потік українських біженців: Уряд Ірландії готує зміни у програмі прихистку

Уряд Ірландії готує зміни у програмі прихистку, щоб зменшити потік українських біженців. Оплату за житло та скорочення виплат можуть запровадити до кінця року.

Про це повідомив прем'єр-міністр Лео Варадкар, передає The Irish Times.

Зобов'язання платити за житло та зміну соціальних виплат уряд сподівається запровадити до кінця року. Зазначається, що такий підхід має на меті уповільнити потік людей із України.тЗа даними уряду, щотижня до Ірландії в'їжджають від 500 до 800 українців, третина з них – після тимчасового захисту в інших європейських країнах. Країна вже надала прихисток близько 100 тисячам втікачів від війни в Україні.

Цифри були дуже великими. Це чинить величезний тиск на розміщення. Нам потрібно вжити заходів, які сповільнять надходження цифр, тому у нас буде більше часу, щоб "наздогнати" розміщення та інші питання, – зазначив прем'єр-міністр.

Українцям і надалі не відмовлятимуть у тимчасовому захисті, але владі є сенс зважати на допомогу, яку надають українцям інші європейські країни – зокрема, не пропонують необмежену кількість житла, яке оплачує держава.

Ми не можемо закривати очі на те, що у нас є дефіцит житла. Зараз ми є в ситуації, коли розміщуємо людей у ​​наметах і контейнерах, – наголосив Лео Варадкар.

Урядовці підрахували, що близько 14 000 українських біженців уже є робочою силою, а зміна соціальних виплат може заохотити людей більше працевлаштовуватися. Зараз щомісячна допомога складає понад 800 євро на людину.

Нагадаємо, 128 бригада підтвердила загибель 19 своїх бійців унаслідок російського удару

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги
Компанія запустила сайт для пасажирів, де можна буде отримати всю актуальну інформацію про евакуаційні рейси
Loading...
Load next