Кучма презентував книгу "Україна - не Росія. Двадцять років потому"

Кучма презентував книгу "Україна - не Росія. Двадцять років потому"

Другий президент України Леонід Кучма презентував книгу "Україна - не Росія. Двадцять років потому".

20 років тому я хотів на зрозумілих їм прикладах пояснити, чому ми різні нації, чому Україна - не Росія. Чому вони мають залишити нас у спокої, якщо не здатні на рівноправні відносини, на дружбу, - сказав Кучма на презентації.

Колишній президент додав, що нова книга тепер не намагається нічого пояснювати росіянам.

Вона для українського читача, для своїх. Усі добрі слова про Росію, сказані колись, спалила, випалила сама Росія, - сказав Кучма.

Рішення написати книгу виникло у екс-президента після того, як у січні цього року росіяни знищили ракетою будинок у Дніпрі і на світлині з місця зруйнованого будинку він побачив пошкоджену вогнем свою книгу "Україна - не Росія".

Я дивився на фото і подумки бажав, щоб незнайомий читач моєї книжки в будинку, в якому вона була, вижив із цього пекла. А ще я думав, а що було на тих сторінках, що було в тих рядках, які спалила Росія. Несподівано я подумав, що там було саме те, що я писав росіянам, коли ще вірив, що з ними можна ще якось нормально говорити, щось пояснювати їм. А тепер воно згоріло, все. Саме тоді я прийняв рішення перевидати книгу, - наголосив Кучма.

Також він зазначив, що сьогодні йому зрозуміло, що "країна Z" ніколи не досягне взагалі нічого. Принаймні доти, доки залишається "країною Z".

Нагадаємо, Ввезення гуманітарної допомоги: продовжено можливість використання паперових декларацій до 1 квітня 2024 року

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next