У Британії все більше українських біженців стають жертвами візових шахраїв

У Британії все більше українських біженців стають жертвами візових шахраїв

Українці, які шукають притулку у Великій Британії, завдяки програмі Homes for Ukraine, все частіше стають жертвами шахраїв. Злочинці видурюють у людей гроші, видають їм фальшиві візи та зникають.

Про це повідомляє The Independent.

Злочинці, скориставшись відчаєм українців, змушують їх платити сотні фунтів стерлінгів за дозвіл на подорожні листи до Великобританії та підроблені британські візи. У благодійних організаціях кажуть, кількість таких ситуації зростає.

Водночас у виданні додають, що часто британські прикордонники надають шестимісячні візи українцям, що стали жертвами шахрайства. Проте існують випадки, коли людей кваліфікують, як нелегальних мігрантів.

Благодійники занепокоєні тим, що українці, які отримали шестимісячний візовий штамп, не мають доступу до житла та пільг. Зазначається, що місцеві органи влади та працівники центру зайнятості вважають  їх перебування в країні не законним.

Нагадаємо, На українському кордоні зафіксували пік пасажиропотоку

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги
Компанія запустила сайт для пасажирів, де можна буде отримати всю актуальну інформацію про евакуаційні рейси
Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб
Розкішні маєтки російських олігархів конфіскують без виплат компенсацій, а потім у них поселять біженців із України, які рятуються від війни.
Loading...
Load next