В Ужгороді всі школи йдуть на карантин

В Ужгороді всі школи йдуть на карантин

Через різке зростання захворюваності на ГРВІ та грип в Ужгородських школах з 5 лютого запроваджують карантин.

Про це повідомила пресслужба Ужгородської міської ради.

У закладах загальної середньої освіти Ужгорода незалежно від форми власності – карантин. Запроваджують його поки що на тиждень, до 9 лютого – таке рішення прийняли сьогодні на засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міській раді, – заявили у  пресслужбі.

Карантин стосується також міських  мистецьких та спортивних шкіл, за винятком індивідуальних занять. Натомість дитячі дошкільні заклади працюватимуть у звичному режимі.

Як зазначили на засіданні протиепідемічної комісії, наразі фіксується різке ускладнення епідситуації із захворюваністю ГРВІ та грип в Ужгороді: за тиждень зареєстровано 1985 випадків захворювань. Порівняно із минулим тижнем це більше на 69,5%. У місті циркулює COVID-19, а також грип типу А і В.

При цьому серед усіх, хто захворів – 55,5% діти. Захворюваність дітей шкільного віку зросла у 2,3 раза. На 36,3% зросла кількість госпіталізованих у медичні заклади міста, 85% із них – діти.

Таким чином епідемічна ситуація в Ужгороді на 5 тижні класифікується як епідемія високої інтенсивності з перевищенням епідпорогу на 80,1%. Триває щоденний моніторинг, наступної п’ятниці комісія збереться знову, щоб проаналізувати ситуацію із захворюваністю та прийняти рішення – або про продовження карантинних заходів, або про їх скасування, – заявили у міськраді. 

Нагадаємо, ДБР оголосило підозру у держзраді екскомандиру севастопольського «Беркуту»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
За три місяці в Україні зафіксували понад 300 тисяч порушень умов карантину За три місяці в Україні зафіксували понад 300 тисяч порушень умов карантину
Від початку 2021 року в Україні зафіксували 302 тисячі порушень карантинних обмежень. 87% або 263 тисячі з них — це штрафи за невдягнені маски або респіратори в громадських місцях.
Стало відомо, чи посилять карантин на Великдень і травневі свята Стало відомо, чи посилять карантин на Великдень і травневі свята
Максим Степанов розповів про динаміку щодо захворюваності на коронавірус в Україні.
Укрзалізниця почала проводити рейди на дотримання карантинних умов Укрзалізниця почала проводити рейди на дотримання карантинних умов
Під час перших рейдів були проінспектовані поїзди № 142 Бахмут-Львів та № 724 Київ-Харків.
Loading...
Load next