МОН впроваджує добровільний фаховий іспит для деяких вступників

МОН впроваджує добровільний фаховий іспит для деяких вступників

Міністерство освіти і науки впроваджує добровільне фахове вступне випробування для низки спеціальностей.

Про це повідомляє МОН.

Нововведенням зможуть скористатися абітурієнти, які вступають на основі дипломів фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра та молодшого спеціаліста.

Якщо вступники хочуть поліпшити конкурсний бал і оцінюють свої фахові знання вище, ніж знання загальноосвітніх предметів, вони можуть зареєструватися на фахове вступне випробування. Результати фахового вступного випробування будуть внесені у формулу розрахунку конкурсного бала. Саме тому вступники мають реально оцінити свій рівень фахових знань перед реєстрацією на вступні випробування, – нагоошують у МОН.

Ваговий коефіцієнт випробування при розрахунку конкурсного балу дорівнює 1.

Якщо вступник не отримає мінімального прохідного бала під час фахового іспиту, він не зможе вступити на скорочений термін навчання за обраною спеціальністю.

Нагадаємо, Росія зруйнувала в Україні 203 медзаклади ‒ МОЗ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік
Навчальний рік в українських школах повинен закінчитися не пізніше 1 липня. Зокрема підсумкове оцінювання школярів може проходити у дистанційному режимі.
ЗНО 2021 в Україні: хто з абітурієнтів може зареєструватися на додаткову сесію ЗНО 2021 в Україні: хто з абітурієнтів може зареєструватися на додаткову сесію
Випускники українських шкіл, які з поважних причин не змогли зареєструватись або ж прийти для участі зовнішнього незалежного оцінювання в період основної сесії зможуть зареєструватися для участі в додатковій сесії, яка розпочнеться вже з 29 червня.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next