ООН вперше ухвалила резолюцію на захист прав інтерсексуальних людей

ООН вперше ухвалила резолюцію на захист прав інтерсексуальних людей

Рада ООН з прав людини ухвалила резолюцію про захист прав інтерсексуальних людей, дипломати і правозахисники назвали це знаковим моментом для прав людини.

Ініціаторами документа виступили Фінляндія, Південна Африка, Чилі та Австралія, передає Reuters.

Двадцять чотири країни проголосували за ухвалення резолюції, двадцять три утрималися і жодного голосу не було проти. У документі міститься заклик до держав "боротися з дискримінацією, насильством і шкідливою практикою щодо осіб з вродженими варіаціями статевих ознак і усунути їхні першопричини", а також допомогти інтерсекс-людям "реалізувати право на найвищий досяжний рівень фізичного і психічного здоров'я".

Також міститься прохання до Управління Верховного комісара ООН з прав людини опублікувати доповідь, "в якій детально розглядаються дискримінаційні закони і політика, акти насильства і шкідливі практики щодо осіб з вродженими варіаціями статевих ознак у всіх регіонах світу".

Прийняття першої в історії резолюції про права інтерсексуальних осіб на #HRC55 знаменує собою знаковий прогрес у сфері прав людини, - заявила посол США в Раді ООН Мішель Тейлор.

У Human Rights Watch назвали цю ініціативу новаторською і заявили, що вона свідчить про "дедалі більшу міжнародну рішучість у боротьбі з порушеннями прав людей, які народилися з варіаціями статевих ознак".

За даними експертів ООН, 1,7% дітей народжуються інтерсексуальними, тобто мають статеві ознаки, які не відповідають типовим уявленням про чоловічу або жіночу стать.

Нагадаємо, Польща виділяє понад $214 мільйонів на посилення військового захисту східного кордону

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next