В.о. ректора Національного авіаційного університету призначили депутатку Київради Семенову

В.о. ректора Національного авіаційного університету призначили депутатку Київради Семенову

Міністерство освіти та науки призначило в.о. ректора Національного авіаційного університету Ксенію Семенову.

Про це повідомляється на сайті Національного авіаційного університету.

Згідно з Наказом Міністерства освіти і науки України, з 10 квітня 2024 року в.о. ректора Національного авіаційного університету призначено Ксенію Семенову, яка до теперішнього часу обіймала посаду в.о. проректора з наукової роботи та інноваційного розвитку Національного авіаційного університету, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що призначенню кандидатури з боку МОН передувало обговорення та голосування Наглядової ради Національного авіаційного університету. Як нагадали в НАУ, у рамках експерименту Наглядову раду НАУ було створено у січні 2024 року, її очолює радник міністра освіти і науки України на з питань корпоративного управління в університетах та розвитку Київського авіаційного інституту Петро Чернишов.

Як зауважили в НАУ, уперше за довголітню історію українського технічного університету його очолить молода жінка, яка фокусується на сфері освіти, якісних змінах в ній, впровадженню найкращих практик ЄС та США в систему вищої освіти України.

Ксенія Семенова народилася 3 березня 1990 року у Кривому Розі. У 2013 році закінчила навчання за напрямом «Електронні пристрої та системи», у 2016 — за освітньо-професійною програмою кандидатки наук у Національному авіаційному університеті.

  • З 2013 року є викладачкою у Національному авіаційному університеті.
  • З 2023 року — в.о. проректора з наукової роботи та інноваційного розвитку Національного авіаційного університету.
  • У 2020 році обрана депутаткою Київради, входить до Постійної комісії Київської міської ради з питань цифрової трансформації та адміністративних послуг, є заступницею голови цієї комісії.
  • Є авторкою проєктів Громадського бюджету міста Києва, що пов'язані із наукою.
  • З 2013 року є співорганізаторкою серії щорічних наукових фестивалів та подій: Наукові пікніки, Медичні пікніки, Дні науки, Марш за науку, День жінок та дівчат в науці.
  • Засновниця відкритого простору неформальної освіти в НАУ «NAU HUB». З початком повномасштабного вторгнення є співзасновницею благодійного фонду «Солом’янські котики».

Нагадаємо, Зеленська відвідала на Рівненщині госпіталь, де проходять реабілітацію військові

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Перший дзвоник в Україні: політики та артисти святкують День знань (відео) Перший дзвоник в Україні: політики та артисти святкують День знань (відео)
1 вересня в Україні святкують Перший дзвоник і День знань. Традиційно у цей день починається новий навчальний рік.
Loading...
Load next