Нацбанк ввів у обіг пам’ятну монету «Медичні сили Збройних сил України»

Нацбанк ввів у обіг пам’ятну монету «Медичні сили Збройних сил України»

Національний банк ввів у обіг нову обігову пам’ятну монету "Медичні сили Збройних сил України".

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Ця монета продовжує серію "Збройні сили України" та присвячена самовідданій праці військових медиків, які забезпечують кваліфіковану та спеціалізовану медичну допомогу як військовослужбовцям, так і цивільному населенню, що опинилося в зоні бойових дій, - йдеться в повідомленні.

Аверс монети – ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

На реверсі монети по колу розміщені написи: "професіоналізм та милосердя" і "Медичні сили Збройних сил України". У центрі композиції рельєфно зображено емблему командування Медичних сил ЗСУ, в основі якої – “британський” геральдичний щит. Центральним елементом щита є хрест, на який накладено стилізовану змію, що обвиває пірнач. Хрест символізує визнаний у Європі та світі знак всебічної допомоги та захисту, а змія, що обвиває пірнач, – символ Медичних сил. На задньому плані схематично зображено пікселі камуфляжу.

Як і всі інші обігові монети України, обігова пам’ятна монета "Медичні сили Збройних сил України" є обов’язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів та зарахування на рахунки.Зазначається, що Національний банк поступово підкріплюватиме обіговими пам’ятними монетами банки для подальшої їх видачі клієнтам. Прийматимуться ці монети від клієнтів як звичайні обігові монети номіналом 10 гривень. Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук таких обігових пам’ятних монет.

Водночас частина тиражу обігової пам’ятної монети "Медичні сили Збройних сил України" буде сформована в спеціально оформлені ролики. До ролика входитиме 25 обігових пам’ятних монет "Медичні сили Збройних сил України". На спеціально оформленому сувенірному папері, в який запаковано кожний ролик, розміщено зображення емблеми командування Медичних сил ЗСУ та елементи піксельного камуфляжу. Тираж роликів – 20 тисяч штук.

Нагадаємо, Іспанія відправила Україні другу партію ракет для Patriot

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next