Зеленський підписав закон про електронний квиток у транспорті

Зеленський підписав закон про електронний квиток у транспорті

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті.

Про це стало відомо з сайту парламенту.

Метою закону є використання електронного квитка як правової підстави для укладення договору перевезення пасажира та багажу, а також створення умов для належного функціонування автоматизованої системи оплати вартості проїзду в міському пасажирському транспорті з метою забезпечення реалізації однієї з ключових реформ транспортної галузі - впровадження електронного квитка.

Згідно з документом, електронний квиток — це електронний проїзний документ, інформація в якому зафіксована з дотриманням вимог, встановлених законодавством, у формі електронних даних, включаючи обов’язкові реквізити та відомості, який після реєстрації в автоматизованій системі обліку оплати проїзду надає право пасажиру на одержання транспортних послуг.

Передбачається, що органи місцевого самоврядування мають запровадити автоматизовану систему обліку оплати проїзду, встановлюють порядок її функціонування, визначають особу, уповноважену здійснювати справляння плати за транспортні послуги в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду.

Очікується, що реалізація закону створить умови для належного функціонування автоматизованої системи оплати вартості проїзду в міському пасажирському транспорті, запровадження електронного квитка нарівні з паперовим квитком, підставою для укладення договору перевезення пасажира та багажу.

Нагадаємо, У застосунку "Резерв+" з'явився статус бронювання від мобілізації

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки
З 16 квітня в Україні набули чинності закони щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки. Окрім цього зросли штрафи за хибний виклик рятувальників, поліції і швидкої допомоги.
Loading...
Load next