У Латвії пояснили хто з українців може навчатись на бюджеті у місцевих вишах

У Латвії пояснили хто з українців може навчатись на бюджеті у місцевих вишах

На бюджетні місця в державних вишах Латвії можуть претендувати цивільні жителі України зі статусом міжнародного захисту.

Про це повідомили агентству LETA в Бюро латвійського омбудсмена, передає Delfi.

Омбудсмен посилається на випадок, коли громадянці України зі статусом міжнародного захисту було відмовлено в бюджетному місці в одному з латвійських вишів, який фінансується з держбюджету. Відмова була обґрунтована тим, що випускниця є громадянкою України, тобто іноземцем, хоча вона успішно склала державні централізовані іспити.

Омбудсмен зазначив, що Закон "Про підтримку цивільних жителів України" передбачає виняток із загального порядку, встановленого Законом "Про вищі школи" для громадян України та членів їхніх родин, які не можуть повернутися у свою країну громадянства та отримали статус міжнародного захисту в Латвії.

Закон, серед іншого, передбачає, що навчальні заклади або коледжі в рамках свого фінансування мають право надавати знижки на оплату навчання громадянам України, також громадяни України мають право претендувати на місце, що фінансується з державного бюджету, в конкурсному порядку.

Нагадаємо, Проросійському блоку відмовили в реєстрації на виборах у Молдові

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next