У Києві відкрили меморіал полеглим захисникам і захисницям України

У Києві відкрили меморіал полеглим захисникам і захисницям України

У столиці на території Лісового кладовища відкрили меморіальний монумент загиблим захисникам і захисницям України.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко.

Сьогодні Україна вшановує своїх полеглих героїв. У День памʼяті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, відкрили на Лісовому кладовищі меморіальний монумент загиблим киянам - захисникам та захисницям, - заявив Кличко.

Меморіальний комплекс розміщений поруч з Алеєю почесних поховань воїнів, які віддали життя за свободу і незалежність держави. Головний елемент меморіалу - козацький хрест, який символізує стійкість, вірність принципам та незламність.

За словами Кличка, рік тому на цьому місці був закладений символічний камінь, що "став початком будівництва меморіалу, який увічнює пам’ять про тих, хто поліг за свободу України". На території Лісового кладовища поховані 1092 полеглих киян-воїнів.

Також відомо, що заплановано відкриття такого меморіалу і на Берковецькому кладовищі. Там поховані 738 воїнів.

Нагадаємо, Зеленський вручив «Золоті Зірки» та ордери на квартири родинам Героїв

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський надав звання Героя України двом добровольцям, які загинули у 2014 році (фото) Зеленський надав звання Героя України двом добровольцям, які загинули у 2014 році (фото)
Сьогодні, 29 серпня в Україні відбуваються урочистості з нагоди Дня пам'яті полеглих захисників.
Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео) Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео)
Дякуємо за ваш захист та службу! Слава Україні! Слава її Збройним Силам!
Марш захисників у Києві: учасники виконали відому пісню про Путіна (відео) Марш захисників у Києві: учасники виконали відому пісню про Путіна (відео)
Марш захисників відбувається у Києві вже 3 рік поспіль. Також ходою йшли волонтери, родичі військових, військові медики та капелани.
Loading...
Load next