Depaul Україна: понад 20% людей, які ночують в притулках або ж на вулиці, є ВПО

Depaul Україна: понад 20% людей, які ночують в притулках або ж на вулиці, є ВПО

Серед опитаних людей, які ночують на вулиці або в притулках, 22% виявилися внутрішньо переміщеними особами.

Про це йдеться у дослідженні, яке провела благодійна організація «Depaul Україна».

Свій звіт вона підготувала на основі інтерв’ю та обговорень в фокус-групах з 234 людьми, які є або ризикують стати бездомними, а також на основі інтерв’ю з ключовими інформаторами, які надають послуги.

Повномасштабне вторгнення росії стало наразі основною причиною бездомності в Україні. Серед інших причин, респонденти найчастіше називали виселення, конфлікти в родині, розрив стосунків та втрату роботи, ‒ йдеться у повідомленні.

Згідно з дослідженням, 49% опитаних бездомних живуть на вулиці понад 5 років, а 95% — понад рік. Щодо потреб бездомних, найбільш пріоритетними виявилися гаряче харчування (81% опитаних), гігієнічні послуги (65%), медична допомога (36%), юридичні послуги (33%), довгострокове житло (33%) та робота (31%).

Разом з тим, ВПО, які користуються послугами тимчасового проживання в організації, найбільше потребують допомоги з пошуком довгострокового житла — про це заявили 81% опитаних внутрішніх переселенців. Також 38% ВПО повідомили про потребу в медичній допомозі, а третина — в психологічній підтримці, — йдеться у звіті.

Звіт також показав, що 69% опитаних бездомних людей зазнавали насильства на вулиці. 24% опитаних є постраждалими від домашнього насильства, серед жінок на це скаржилася кожна друга.

З 200 структурованих опитувальників: 94% є бездомними, 6% — у зоні ризику стати бездомними. 18% є ув’язненими, а 6% — колишніми ув’язненими. Також 69% опитаних — чоловіки та 31% — жінки. За віковим розподілом: 0,5% — у віці до 18 років; 48% — 18-45 років; 30% — 46-60 років; та 21,5% — у віці старше 60 років.

Збір даних проводився на послугах, що надає організація, в Харківській, Київській та Одеській областях. З 200 респондентів 38% — в Харківській області, 23% — в Київській (плюс 1% в Житомирській області, послуги надаються філією організації в Києві)та 38% — в Одеській.

Нагадаємо, В Україні інформуватимуть про кількість новонароджених протягом доби

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ВПО можуть отримати міжнародну грошову допомогу: які програми доступні ВПО можуть отримати міжнародну грошову допомогу: які програми доступні
Окрім державних виплат переселенці можуть розраховувати на міжнародну допомогу.
Жінка з Луганщини вижила після попадання снаряду в квартиру (відео) Жінка з Луганщини вижила після попадання снаряду в квартиру (відео)
 У квартирі, куди залетів снаряд, перебували 7 осіб, з яких троє – діти. Одна жінка загинула, інша отримала важкі травми, решта не постраждали  
Loading...
Load next