Міжнародний олімпійський комітет вирішив проводити засідання без участі росіян

Міжнародний олімпійський комітет вирішив проводити засідання без участі росіян
Проте поки не виключив їх з організації.

Міжнародний олімпійський комітет вирішив не проводити засідання, у яких би брали участь представники російського олімпійського комітету. Про це повідомляє швейцарське видання Tages-Anzeiger, посилаючись на МОК.

Наприкінці минулого тижня міністерство спорту Швейцарії закликало МОК усунути зі свого складу офіційних осіб з росії та білорусі. Попри те, що рф здійснила повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого, Міжнародний олімпійський комітет залишив у складі членів їхніх організацій.

У Міжнародному олімпійському комітеті відповіли на звернення міністерства спорту Швейцаріїї, зазначивши, що члени національних комітетів обрані як окремі особи і не представляють їхні країни. А тому про відсторонення росіян та білорусів мова не йде.

Водночас видання, посилаючись на МОК, зазначило, що на сьогоднішній день немає таких засідань, на яких беруть участь російські офіційні особи. Зокрема, це пов'язано і з позицією щодо російських чиновників на керівних посадах окремих спортивних федерацій.

Росія вже відреагувала на позицію МОК. Очільник Олімпійського комітету росії Станіслав Поздняков назвав рішення організації "безглуздим".

Членами МОК від Росії є колишній тенісист і тренер Шаміль Тарпіщев та дворазовава олімпійська чемпіонка зі стрибків із жердиною Єлєна Ісінбаєва з Росії. Також почесне членство в МОК наразі мають росіяни Віталій Смірнов та чотириразовий олімпійський чемпіон з плавання Алєксандр Попов.

Нагадаємо, що Маркевич жорстко висловився про відмову Суркісів відпустити динамівців до збірної України.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next