"Українці чекають від нас перемог": Петраков розповів чому футбол важливий під час війни

"Українці чекають від нас перемог": Петраков розповів чому футбол важливий під час війни

Головний тренер збірної України Олександр Петраков розповів про збір команди та підготовку до плей-офф кваліфікації ЧС-2022. Про це пише Tribuna.com.

– Ми тут, щоби відстоювати інтереси України у світі футболу. Українці чекають від нас перемог. Якщо нам вдасться досягти нашої мети, ми підвищимо моральний дух людей. Така відповідальність допомагає сфокусуватися на задачі та викладатися по максимуму.

– Вперше у кар’єрі ви повинні більше думати про психологічний стан гравців, ніж про їхні фізичні кондиції?

– Так. Цьогорічну ситуацію не можна порівняти ні з чим, що зі мною було раніше. Я ніколи раніше не тренував команду під час війни, коли хлопці постійно переживають за рідних та батьківщину. Це непросто, але я знаю, як розрядити атмосферу.

Часто розповідаю футбольні історії, жартую, щоби відвернути їх. Ми всі розуміємо, на що чекають від нас українці. На нас величезна відповідальність.

– Що може дати футбол Україні, на яку напала Росія?

– Футбол може принести радість, особливо коли твоя улюблена команда перемагає. Збірну підтримують усі українці, від молоді до людей похилого віку, – сказав він.

Своєю чергою захисник збірної України Олександр Караваєв поділився очікуваннями від матчів кваліфікації ЧС-2022.

Ми розуміємо, що єдиний результат, який повинен бути в матчі проти Шотландії — це перемога. Ми самі нічого іншого не чекаємо. Розуміємо, наскільки важливий цей матч, який ми пройшли шлях. Знаємо й бачимо, яка ситуація спіткала нас у цьому році, але наші воїни продемонстрували, наскільки ми сильні духом, наша нація та всі громадяни, які допомагають навіть не на фронті, а волонтерять та вносять допомогу й працюють заради однієї перемоги. Хочемо й робимо все на тренуваннях, щоб показати впевнений та бажаний результат, які всі від нас чекають, – зазначив Караваєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер Динамо бажає покинути київський клуб.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Loading...
Load next