Просили віддати свої землі, бо у них ціни ростуть, — Саладуха про іноземних спортсменів

Просили віддати свої землі, бо у них ціни ростуть, — Саладуха про іноземних спортсменів

Українська легкоатлетка, народний депутат Ольга Саладуха розповіла про виступ нашої збірної на чемпіонаті світу в Юджині (США). Про це повідомляє UA:Перший.

Деякі спортсмени підходили до нас і казали: "Ви втомили. Віддайте свої землі, бо через вашу війну у нас зростають ціни". Було таке почуття, що ми в чомусь винні, що війна у нашій країні. Хочу привітати наших медалістів, переможців. Спілкуємося, хто що хоче, питає мене, як досвідчену спортсменку, і я охоче все розповідаю. Вболіваю справді. Згадую, як для спортсмена взагалі, тим більше зараз, показувати нашу могутність, нашу потужну, сильну державу. Це дуже круто, – розповіла вона.

Своєю чергою українська легкоатлетка Ярослава Магучіх, яка виступає в секторі для стрибків у висоту, повідомила, що отримала листа від зіркової конкурентки-росіянки Марії Ласіцкене.

Про повідомлення від представниці рф 20-річна дніпрянка розповіла в інтерв'ю YouTube каналу ПРЯМИЙ FM.

Так, Ярослава зазначила, що їй ніхто не писав із тих росіян, з ким вона спілкувалася. Водночас вона нагадала, що багато спортсменів із рф підтримують війну, беручи участь у відповідних мітингах.

Окрім того, Магучіх заявила, що в перші місяці так і не отримала повідомлення від Ласіцкене, хоча та спромоглася відправити листа до Міжнародного олімпійського комітету, в якому поскаржилася, що її не допускають до стартів.

Вже після чемпіонату світу в Юджині вона мені написала. Але, знаєте, це вже після таких моїх інтерв'ю. Я всім розповідаю про Україну, стосунки і тут вона мені написала Вона написала, що, звісно, дуже хвилюється за нас і за цю ситуацію. Але, знаєте, легше не стало. Минуло п'ять місяців війни. Яка може бути розмова? – розповіла Ярослава.

Нагадаємо, раніше українські та польські тенісисти зібрали 420 тисяч євро для фонду UNITED24.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next