Перша медаль Паралімпіади-2024: Антон Коль виборов срібло

Перша медаль Паралімпіади-2024: Антон Коль виборов срібло

На Паралімпійських іграх 2024, що проходять у французькому Парижі, був розіграний комплект медалей у чоловічому плаванні на 100 метрів на спині серед представників класу S1.

34-річний українець Антон Коль подолав дистанцію другим, ставши срібним призером і вигравши для України першу нагороду на цих змаганнях, пише "Чемпіон".

Для Коля це п'ята в кар'єрі нагорода Паралімпійських ігор. У Токіо-2020 він також став срібним призером у цій дисципліні та бронзовим на 50-метрівці, а в Ріо-2016 здобув дві бронзи — на дистанціях 50 та 100 метрів на спині.

Плавання. 100 метрів на спині, чоловіки. S1:

1. Золото - Каміль Отовскі (Польща) — 2:17,85

2. Срібло - Антон Коль (Україна) — 2:33,49

3. Бронза - Франческо Беттелла (Італія) — 2:33,82

В класі S1 виступають спортсмени з найскладнішими фізичними порушеннями опорно-рухового апарату.

Як відомо, на Паралімпіаді-2024 Україна представлена складом зі 140 атлетів, що виступають у 17 видах спорту.

Нагадаємо, Як Україна на Олімпійських іграх розповідала про війну: деталі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Бех-Романчук здобула "срібло" на чемпіонаті світу з легкої атлетики у потрійному стрибку Бех-Романчук здобула "срібло" на чемпіонаті світу з легкої атлетики у потрійному стрибку
Останній змагальний день на чемпіонаті світу з легкої атлетики у приміщенні розпочався для України з виступу Марини Бех-Романчук. Українка виступить відразу у двох дисциплінах.
Паралімпійські ігри: фехтувальниця зі Львова здобула срібну нагороду (відео) Паралімпійські ігри: фехтувальниця зі Львова здобула срібну нагороду (відео)
Перша медаль з Паралімпіади вже у Львові. Додому повернулась львівська фехтувальниця Наталія Морквич. Вона здобула срібну нагороду з фехтування на рапірі.
Каноїстки Лузан та Четверікова виграли четверте "срібло" для України на Олімпіаді Каноїстки Лузан та Четверікова виграли четверте "срібло" для України на Олімпіаді
Дівчатам не вистачило дві секунди до першого місця. Українки поступалися китаянкам, але впевнено випередили усіх інших суперниць.
Loading...
Load next