Турецький фермер вирішив одягнути VR-окуляри на своїх корів (відео)

Турецький фермер вирішив одягнути VR-окуляри на своїх корів (відео)
Турецький фермер надихнувся експериментом, який показав: корови, що пасуться у віртуальній реальності, почуваються щасливішими і дають більше молока.

Фермер із Туреччини Ізет Коджак вдягнув на своїх корів, закритих на зиму, VR-окуляри, завдяки чому збільшив надої молока на 22%. Чоловік заявив, що планує купити ще 10 таких гарнітур, оскільки їхнє використання мало позитивний ефект на домашніх тварин – в окулярах віртуальної реальності вони думають, що знаходяться на літніх луках, що знижує їх стрес. Повідомляє The Science Times.

Окуляри віртуальної реальності для корів розробили фахівці разом із ветеринарами у 2019 році. Апаратуру адаптовано з урахуванням особливостей зору тварин: хоча корови не дальтоніки, вони не розрізняють червоного чи зеленого кольору, тому що бачать лише тьмяні відтінки жовтого й синього.

Фотографії корів у окулярах віртуальної реальності спричинили хвилю жартів у соцмережах – багато хто назвав експеримент коров'ячою версією знаменитого фільму "Матриця".

Однак, Коджак на це не зважає, він задоволений результатом вкладення грошей у VR-окуляри для корів – тепер вони стали давати 27 літрів молока замість 22. В гарнітурі домашні тварини бачать літні пасовища, що знижує їхній стрес та тривожність.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Нова партія Starlink вже в Україні Нова партія Starlink вже в Україні
Декілька областей України вже мають відповідне оснащення.
До кінця року в Україні 3 тисячі сіл планують підключити до швидкісного інтернету До кінця року в Україні 3 тисячі сіл планують підключити до швидкісного інтернету
В Україні запустили платформу де збирається уся інформацію про програму підключення до оптичного інтернету, на яку цьогоріч планують витратити 500 мільйонів гривень.
Українці зможуть отримати безвідсотковий кредит на розвиток бізнесу – Шмигаль Українці зможуть отримати безвідсотковий кредит на розвиток бізнесу – Шмигаль
Українці, які хочуть розвивати власну справу, але не мають грошей, зможуть отримати безвідсоткову допомогу на поворотній основі.
Loading...
Load next