У NASA показали, як тренують астронавтів у басейні завглибшки 12 метрів (фото, відео)

У NASA показали, як тренують астронавтів у басейні завглибшки 12 метрів (фото, відео)
На південному полюсі Місяця Сонце освітлює поверхню не більше ніж на кілька градусів над горизонтом, що призводить до надзвичайно довгих тіней.

Американське аерокосмічне агентство NASA показало, в яких умовах планує навчати астронавтів для участі в місячній місії "Артеміда". На фото, зробленому всередині гігантського резервуару з водою в Лабораторії нейтральної плавучості NASA (NBL) у Космічному центрі імені Джонсона у Х'юстоні, штат Техас можна побачити дві фігури в тьмяному світлі на дні цього резервуару. 

Фото: NASA

Інсталяція імітує умови, з якими астронавти зіткнуться під час першого в усій історії польоту на південний полюс Місяця у межах майбутньої місії Артеміда.

Водолази створили в резервуарі унікальну систему освітлення, яка відтворює тьмяне світло на південному полюсі Місяця, де Сонце освітлює поверхню лише на кілька градусів вище за горизонт.

Вимкніть світло — ми імітуємо місячну ходу! Дайвери з Лабораторії нейтральної плавучості НАСА вимкнули світло, щоб зімітувати те, що астронавт Артеміди може випробувати на південному полюсі Місяця — довгі та темні тіні, — пояснили у NASA знімок у своєму Twitter.

Для повної імітації місячного світла фахівці відключили майже все освітлення, розгорнули чорні фіранки на стінах басейну, щоб мінімізувати всі відображення. Освітлення забезпечувала лише одна потужна підводна кінематографічна лампа, що імітує Сонце.

Усередині гігантського басейну глибиною 12 метрів астронавти виконають такі завдання, як збирання зразків реголіту за допомогою різних інструментів, перевірку місячного посадкового модуля і навіть встановлення прапора США.

NASA цікавиться саме південним полюсом Місяця, тому що в цьому регіоні міститься водяний лід — ресурс, який, ймовірно, відіграє ключову роль у майбутніх пілотованих місіях дослідження далекого космосу.

Космічне агентство хоче відправити жінку й афроамериканця на поверхню Місяця в межах місії Артеміда III, яка має відбутися у 2025 році.

Перед цим планується місія Артеміда І без екіпажу в 2022 році. У її межах буде здійснено обліт супутника Землі для перевірки обладнання. Артеміда II пройде тим же маршрутом, але вже з екіпажем на борту.

Нагадаємо, що в Україні запустили сайт з відстеження пересування російських військ. На сайті є тематичні новини та сторінка, на якій регулярно оновлюються дані щодо кількості та місцеперебування російських військ.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Перший за 50 років політ на Місяць перенесли: де й коли стежити за запуском місії "Артеміда-1" Перший за 50 років політ на Місяць перенесли: де й коли стежити за запуском місії "Артеміда-1"
Безпілотна капсула "Оріон" повинна досягти Місяць, облетіти його та повернутися на Землю.
NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива
Попередній час старту місії – двогодинне вікно між 21:17 і 23:17 за Києвом.
У квітні люди побачать частковий парад планет У квітні люди побачать частковий парад планет
Науковці зазначають, що такий парад є передвісником чогось більшого.
Loading...
Load next