Астрономи виявили радіогалактику, що в 100 разів більша за Чумацький Шлях

Астрономи виявили радіогалактику, що в 100 разів більша за Чумацький Шлях
Астрономи назвали галактику, яка знаходиться за три млрд світлових років від Землі, Алкіоней.

Міжнародна група вчених під час спостережень випадково виявила у космосі нову радіогалактику з діаметром щонайменше 16 мільйонів світлових років. Про це повідомляє Space.com.

Зазначається, що відкриття стало можливим завдяки даним мережі радіотелескопів Low-Frequency Array (LOFAR), розташованих по всій Європі. Астрономи назвали галактику, яка знаходиться за три млрд світлових років від Землі, Алкіоней — на честь сина Урана, який у давньогрецькій міфології був богом Неба.

Крім того, радіогалактики містять у своєму ядрі надмасивні чорні діри. Коли речовина потрапляє в чорну діру, вона виділяє енергію у вигляді двох радіоструменів з протилежних сторін від центру галактики, також відомого як активне галактичне ядро.

Матеріал, що викидається в космос цими двома реактивними потоками, включає матерію для утворення нових зірок. Подорожуючи майже зі швидкістю світла, цей матеріал нагрівається і розчиняється в плазмі, що світиться в радіосвітлі, яке LOFAR і зміг виявити.

Діаметр цієї надмасивної радіогалактики становить щонайменше 16 мільйонів світлових років, що перевищує діаметр нашої галактики Чумацький Шлях у 100 разів. Таким чином Алкіоней наразі є найбільшою відомою структурою галактичного походження.

Нагадаємо, раніше ученим NASA вдалося вперше зафільмувати поверхню Венери з космосу.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива
Попередній час старту місії – двогодинне вікно між 21:17 і 23:17 за Києвом.
Російський супутник «Космос-2555» пішов слідом за російським кораблем Російський супутник «Космос-2555» пішов слідом за російським кораблем
Супутників оптичного спостереження на орбіті в рф майже не залишилося.
Loading...
Load next