Кібератаки на одну країну можуть завдати шкоди всьому світу, – Віктор Жора

Кібератаки на одну країну можуть завдати шкоди всьому світу, – Віктор Жора
Російські хакери становитимуть загрозу в кіберпросторі для глобальної спільноти навіть після перемоги української армії.

У кіберпросторі немає кордонів. Навіть кібероперації проти однієї конкретної країни можуть зачепити інші. Про це заявив заступник голови Держспецзв'язку Віктор Жора.

Так сталося під час кібератаки NotPetya. 75% уражень припало на Україну, проте від атаки постраждали й інші країни. У тому числі компанії-світові гіганти, – зазначив він. 

Саме тому весь світ має обʼєднати зусилля для протистояння російським хакерам, підкреслив Віктор Жора.

Крім того, він наголосив, що російські хакери становитимуть загрозу в кіберпросторі для глобальної спільноти навіть після перемоги української армії над російськими танками та солдатами на нашій землі. 

Кіберагресія не припиниться, якщо не зупинити росію зараз і не змусити нести відповідальність за її вчинки як на землі – за руйнування інфраструктури, окупацію наших територій, вбивство людей, ядерну загрозу, так і в кіберпросторі – за постійні атаки і спроби нищити нашу інформаційну інфраструктуру. Цей виклик стоїть перед усією глобальною спільното”, – зазначив Віктор Жора.

Нагадаємо,  Монастирський розповів, як проводиться ідентифікація окупантів

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Наслідки кібератаки на Львів: файли з ЛМР опублікували у телеграм-каналах (відео) Наслідки кібератаки на Львів: файли з ЛМР опублікували у телеграм-каналах (відео)
З мережі ЛМР викрали частину робочих файлів та опублікували її на російських телеграм-каналах. 
Всі докази вказують на те, що за кібератакою стоїть Росія, — Мінцифри Всі докази вказують на те, що за кібератакою стоїть Росія, — Мінцифри
У Міністерстві цифрової трансформації українців закликають не піддаватися паніці.
Loading...
Load next