Велике оновлення в Дії: шеринг авто, електронне пенсійне, посвідка на проживання, документи англійською

Велике оновлення в Дії: шеринг авто, електронне пенсійне, посвідка на проживання, документи англійською
У застосунку доступні нові сервіси та документи.

Відсьогодні користувачам доступні чотири нові сервіси: електронні пенсійне посвідчення та посвідка на проживання, документи англійською і послуга шерингу авто. Розробники просять оновити застосунок для того, щоб скористатися новинками. Повідомили у Мінцифрі.

Повномасштабна війна не змінила наших планів щодо цифровізації. Ми продовжуємо створювати найзручнішу державу, спілкування із якою мінімальне, а користь – максимальна. Масштабуємо Дію та впроваджуємо документи і послуги, які відповідають найчастішим запитам українців. Певен, що велике оновлення Дії зробить життя українців ще простішим, – зазначив Віцепрем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Детально про оновлення та можливості, що додадуться після оновлення "Дії":

У застосунку вперше стали доступними англомовні версії закордонного паспорта, водійського посвідчення та техпаспорта на авто. Права та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США та Канаді. Щоб у застосунку документи відображалися англійською, необхідно перемкнути мову. 

Пенсійне посвідчення. Доступні двох видів – за віком та спеціальні. Щоб побачити їх у Дії, вони мають бути видані після 2014 року. Пенсійне за віком підтягнеться в Дії автоматично, а спеціальне необхідно завантажити самостійно. Як і інші документи в застосунку, пенсійне посвідчення можна буде перевірити або поділитися ним за допомогою QR-коду.

Посвідка на тимчасове або постійне проживання. Відтепер громадянам інших країн в Україні не потрібно носити фізичну картку з собою, а можна показати посвідку просто в Дії. Також особи з посвідками на проживання матимуть можливість створювати Дія.Підпис та користуватися сервісами Дії. У застосунок підтягнуться посвідки у вигляді пластикової картки із безконтактним носієм. Документи такого зразка почали видавати після квітня 2018 року. Також необхідно мати ідентифікаційний номер (РНОКПП) для того, щоб вони підтягнулися.

Шеринг авто. Повернули в Дію послугу шерингу авто, яка була тимчасово призупинена через війну. Тепер ви можете поділитися власним чи отримати техпаспорт іншої людини в декілька кліків. 

Сплата штрафів від патрульної поліції. З лютого ця функція також була призупинена. Тепер ви знов можете одразу сплатити у декілька кліків, якщо порушили ПДД. Згодом ми відновимо також сплату штрафів за фото та відеофіксацією.

Нагадаємо, що перший за 50 років політ на Місяць перенесли: де й коли стежити за запуском місії "Артеміда-1". Безпілотна капсула "Оріон" повинна досягти Місяць, облетіти його та повернутися на Землю.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Уже 66 тисяч українців залишили заяву в Дії про пошкоджене майно Уже 66 тисяч українців залишили заяву в Дії про пошкоджене майно
Згодом експерти почнуть проводити оцінку пошкоджень майна українців.
Samsung хоче стати резидентом "Дія.City" Samsung хоче стати резидентом "Дія.City"
Статус резидента унікального правового й податкового простору Diia City отримали 55 українських та міжнародних IT-компаній.
Loading...
Load next