У соцмережі Х вимкнули функцію, яка дозволяла користувачам поскаржитися на дезінформацію

У соцмережі Х вимкнули функцію, яка дозволяла користувачам поскаржитися на дезінформацію

Функцію, яка дозволяла користувачам повідомляти про дописи, які, на їхню думку, вводять в оману щодо політики, зникла із меню функціоналу соцмережі в усіх країнах, окрім Європейського Союзу.

Про це повідомляє Reuters.

Позбавлення людей способу повідомляти про ймовірну політичну дезінформацію може обмежити можливості реагування в той час, коли на платформи соціальних мереж чиниться тиск з метою обмежити поширення неправдивої інформації про чесність виборів, яка останніми роками стрімко зростає, — зазначили дослідники.

Компанія Reset.Tech Australia звернулася з відкритим листом до директора X в Австралії Ангуса Кіна, в якому заявила, що ці зміни можуть залишити контент, який порушує власну політику X щодо заборони виборчої дезінформації в інтернеті, без відповідного процесу перевірки.

Надзвичайне занепокоєння викликає те, що австралійці втратять можливість повідомляти про серйозну дезінформацію за кілька тижнів до великого референдуму, — йдеться в листі.

Відомо, що у жовтні в Австралії має відбутися референдум, перший за чверть століття, щодо того, чи варто змінювати конституцію для створення дорадчого органу корінного населення при парламенті.

Було б корисно зрозуміти, чому X, здавалося б, не дотримується своїх зобов’язань щодо пом’якшення серйозної дезінформації, яка призвела до справжньої політичної нестабільності в США, особливо напередодні "видатного року" виборів у всьому світі, — заявив виконавчий директор Reset.Tech Australia Еліс Докінз.

Нагадаємо, Парламент Болгарії проголосував за постачання Україні непридатних ракет С-300

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Допоможуть під час війни: 10 корисних чат-ботів, які повинні бути у кожного українця Допоможуть під час війни: 10 корисних чат-ботів, які повинні бути у кожного українця
Доступ до швидкої інформації рятує життя, тому збережіть їх у себе та користуйтеся.
Loading...
Load next