Єврокомісія оголосила про початок правової процедури проти TikTok

Єврокомісія оголосила про початок правової процедури проти TikTok

Європейська комісія анонсувала початок правової процедури проти платформи коротких відео TikTok у зв’язку із порушенням вимог Акту з цифрових послуг ЄС (DSA).

Про це повідомляє Reuters.

За словами комісара ЄС Тьєррі Бретона, він прийняв це рішення після аналізу звіту про оцінку ризиків TikTok та відповідей на запити про інформацію.

Ми відкриваємо розслідування соцмережі TikTok щодо підозри в порушенні прозорості та зобов’язань щодо захисту неповнолітніх: дизайн, що викликає залежність, і обмеження часу використання екрана, перевірка віку, налаштування конфіденційності за замовчуванням, ‒ заявив він.

Як пояснили в агентстві, закон Європейського Союзу про цифрові послуги (DSA) передбачає, що низка великих сервісів і пошукових систем зобов’язані робити більше зусиль для боротьби з незаконним онлайн-контентом і ризиками для громадської безпеки.

Насамперед розслідування Єврокомісії буде зосереджено на дизайні системи TikTok, включаючи алгоритмічні системи, які можуть стимулювати поведінкові залежності та/або створювати “ефекти кролячої нори”.

Окрім того ЄК перевірить, чи запровадив TikTok заходи для забезпечення високого рівня конфіденційності та безпеки для неповнолітніх. Водночас комісія розгляне, чи надає TikTok надійну базу даних про рекламу на своїй платформі, щоб дослідники могли ретельно вивчити потенційні онлайн-ризики.

У разі якщо Tik Tok буде визнано винним у порушенні правил DSA, на нього можуть бути накладені штрафи в розмірі до 6% від його глобального обороту. Своєю чергою, в TikTok запевнили, що продовжать працювати з експертами та галуззю, щоб забезпечити безпеку молоді на своїй платформі.

TikTok запровадив перші функції та налаштування для захисту підлітків і запобігання доступу до платформи молодших 13 років, проблеми, з якими має справу вся галузь, ‒ зауважив представник компанії.

Нагадаємо, Міноборони створює застосунок для військових "Армія+" (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зроблено в ЗСУ: українські захисники показали САУ власної розробки (відео) Зроблено в ЗСУ: українські захисники показали САУ власної розробки (відео)
Установку вже протестували, вона зараз допомагає знищувати ворога в зоні бойових дій.
Loading...
Load next